Karıncaları evinizden domatesle uzaklaştırın! Bu basit ve doğal yöntemi kimse bilmiyor

Karıncaları evinizden domatesle uzaklaştırın! Bu basit ve doğal yöntemi kimse bilmiyor

İnanılmaz, yaygın olarak bulunan doğal ürünleri yeniden kullanarak elde edilebilecek ne kadar çok şey olduğunu düşünmek! Bazen doğanın zaten tüm çözümleri içinde barındırdığı şüphesi geliyor insanın. Karıncaların domates yaprağı ve saplarından uzak durduğunu biliyor muydunuz?

Onları bilmek ve kimya ile oynamayı bilmek yeterli. Büyükannelerimiz belki gerekli tüm bilimsel bilgilere sahip olmasa da etkilerinin farkındaydılar. Bitkilere sahip olanlar için bir sorun olan yaprak bitleri ve böcek istilası gibi durumların, özellikle domates bitkisinin yaprağı ile çözülebileceğini anlamışlardı. Evde, bahçede veya tarlada karıncalar ve yaprak bitleri yok: Domates yaprağı macerası ile nasıl başarılı olabiliriz, görelim.

Domates bitkisinin yaprakları, sapları ve meyveleri doğal olarak solanin adı verilen bir madde ile zengindir, yani doğal bir böcek ilacıdır. Yaprakları ezmek, bu etkiyi artırmaktan başka bir şey değildir. Aynı madde, domatesler henüz olgunlaşmamışken de içinde bulunur. Bu madde insanlar için özellikle toksik olmasa da, bu sebeple yeşil domates yemek tavsiye edilmez. Bu yüzden, domates budamasının atıklarını, ezip kullanmak harika bir fikir. İşte nasıl yapılacağına bir bakalım.

HAZIRLANIŞI

Peki, domatesin saplarından nasıl böcek kovucu yapılır? En basit yöntem, budama atığı olan bir kilogram domates yaprağını ve sapları ezip beş litre suya atmaktır. Bunları açık bir kap içine, tercihen toprak kap içine dökün ve bir müddet karıştırın.

İki veya üç gün boyunca sakladıktan sonra, ürünü süzebilir ve benzer miktarda su ile inceltebiliriz. Uygulama, ya bir yaprak biti istilasına yanıt olarak yapraklara veya toprağa doğrudan uygulanarak, ya da önleyici amaçlı olarak gerçekleştirilebilir. Bu işlem ayrıca karıncaları da uzak tutar. Elde ettiğimiz bu solüsyonu, eski bir camsil şişesine doldurup evde karıncaların yoğun olduğu bölgelere sıkabilirsiniz veya seranızdaki, saksınızdaki bitkilerin üzerine sıkabilirsiniz. Bu sayede karıncalar ve yaprak bitkileri sizden uzak kalacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN