Karıncanın canına okuyan baharat! Odaya koyun gerisini düşünmeyin, kökünü kazıyor

Karıncanın canına okuyan baharat! Odaya koyun gerisini düşünmeyin, kökünü kazıyor

Evinizi saran karıncalardan doğal yollarla kurtulmak mı istiyorsunuz? Karıncalar başınıza bela olduğu zaman doğal yöntemler böcek ilaçlarından çok daha etkilidir. Bu yazımızda size en etkili ve doğal karınca savar yöntemlerden bahsedeceğiz. Karıncaların geçiş noktalarına koyun, karınca derdini unutun!

Koloniler halinde yaşayan karıncalar, yaz aylarının gelmesiyle birlikte kış için besin aramaya başlar ve yuva kurarlar. Bazen evinizdeki duvarlardan kum taşıdıklarını ve kendilerine yol açtıklarını görürsünüz. Dahası, evde ekmek kırıntısı gördükleri her yeri sarar şeker kavanozlarının bile içine girerler.

Tabii ki bu durum ister titiz bir ev hanımı olun, ister pek de umursamaz biri olun can sıkıcı ve sabrı zorlayıcı bir durumdur. Karıncaları öldürmek çoğumuzun tercih etmediği bir seçenek olsa da ilaçlama yaptığınızda çok etkili olmadığını da görmüşsünüzdür.

Peki buna rağmen doğal yöntemler işe yarayabilir mi? Cevabımız evet. Hem de çok daha kesin sonuçlarla işe yarıyor. Karıncaların nefret ettiği bazı keskin kokular var ve bu kokuları onlara yakın tuttuğunuzda ortamı terk etmeleri sağlanmış oluyor.

Peki, karıncalar evden doğal yöntemlerle nasıl uzaklaştırılır? Karıncalar evden nasıl kaçar? Karıncaları öldürmeden evden uzaklaştırmak mümkün mü? İşte karıncalardan kurtulmanın doğal yolları...

karinca-ekmek.jpg

KARINCALARDAN KURTULMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER:

SİRKELİ SU

Su ve sirkeyi eşit miktarda karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine koyarak karıncaları gördüğünüz noktalara püskürtün. Karıncaların o ortamı hemen terk ettiklerini göreceksiniz. Ayrıca sirkeli suyla yemek masasını ve yerleri silmek de karıncaları evinizden ve sofranızdan uzaklaştıracaktır.

TARÇIN VE UN

Karıncalar tarçın kokusundan nefret eder, ayrıca un ve toz tarçın gibi şeylerin üstünden ya da altından geçemezler. Bu yüzden bu baharatı toz halde bir engel olarak yollarına döktüğünüzde geçişlerini kapatmış olursunuz.

karinca-evde2.jpg

LİMON

En az tarçın kadar limon ve narenciye kokularını da sevmeyen karıncaların yuvalarının çevresine limon ve portakal kabukları koymak etkili olacaktır.

KOLONYA

Özellikle de limon kolonyasının kokusundan hoşlanmayan karıncaların evinizi rahat bıraktığını hayretle göreceksiniz.

karinca-evde3.jpg

KAHVE TELVESİ

İçtiğiniz kahvenin telvesini atmayın. Kahvenin keskin kokusunu sevmeyen karıncalara en iyi çözümlerden biri de küçük kaplar içinde kahve telvelerini onların yuva yaptığı yerlere koymak olacak.

BİBER

Kırmızı biber de karıncaların bir diğer can düşmanı. Onları uzak tutmak için kırmızı biberden faydalanabilirsiniz.

BEBEK PUDRASI

Bebek pudrasını bebeklere kullanmanın devri geçse de karıncalar için hala iyi bir çözüm. Hem keskin kokusu hem de içinden geçemedikleri yapısıyla bebek pudrası karıncalar için bir diğer uzaklaştırıcı etken.

karinca-evde.jpg

KARINCALARIN EVE YERLEŞMEMESİ İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Karıncaların evinize gelmemesi için dikkat edeceğiniz bazı hususlar da onları evden uzak tutmak için etkili olacaktır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Kapı ve pencere pervazlarındaki açıklık ve delikleri kapatmak
  • Mutfağı ve evi her zaman temiz tutmak
  • Yere düşen kırıntı ve yemek artıkları bekletmeden kaldırmak
  • Yiyecekleri , özellikle de şeker ve şeker içerikli besinleri ağzı açık bekletmemek, ağzı sıkıca kapalı kaplarda tutmak
  • Çöp kutusunu düzenli olarak boşaltmak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN