Kaşar peyniriniz küflendiyse çöpe atmayın, bunu uygulayın: Haftalar boyunca ilk günkü formunda kalmasını sağlayacak!

Kaşar peyniriniz küflendiyse çöpe atmayın, bunu uygulayın: Haftalar boyunca ilk günkü formunda kalmasını sağlayacak!

Kaşar peyniri, uygun şartlarda muhafaza edilmediğinde küflenen ve taze formunu hemen kaybeden bir besindir. Bu yüzden uygun şartlarda saklamak oldukça önemlidir. Peki, kaşar peyniri küflenmeden nasıl muhafaza edilir? İşte cevabı…

Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar mutfakta en çok tüketilen peynir türü kaşar peyniridir. Lezzetliyle tüm yemeklere yakışan bu peynir özellikle tost, poğaça ve böreklerin olmazsa olmazıdır.

Fakat, süt ürünü olan bu peynir çabuk küflenmeye müsait bir forma sahiptir. Bu yüzden kaşar peyniri uygun koşullarda saklanmalı ki çabuk küflenmesinin önüne geçilebilsin…

kasar-peyniri-kuften-kurtaracak-yontem.jpg

KAŞAR PEYNİRİNİN KÜFLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Kaşar peynirinin küflenmesini önlemek için, uygun saklama yöntemlerini bilmek gerekiyor. Bu yöntemlerin başında da nemi muhafaza etmeyi bilmek gerekiyor. Burada ise karşımıza çıkan en etkili yöntem buzdolabı poşeti oluyor.

Buzdolabı poşeti, kaşar peynirinin nemini muhafaza etmek için en etkili araçtır. Bu yüzden kaşar peynirini her kullanıma yetecek miktarda dilimlere ayırarak, buz dolabı poşetine koyduktan sonra buzdolabında muhafaza etmeniz, küf oluşumunu ciddi oranda azaltacak ve kaşar peynirinin taze formunu korumasını sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN