Kavun kabuklarını sakın çöpe atmayın! Herkes yanlış biliyormuş! Dışı içinden daha faydalıymış

Kavun kabuklarını sakın çöpe atmayın! Herkes yanlış biliyormuş! Dışı içinden daha faydalıymış

Yaz sıcaklarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kavunun bu faydasını kimse bilmiyor. Dışı içinden daha faydalı çıktı. Bu yöntem ile tüketilen kavun kabuklarının faydası saymakla bitmiyor. İşte kavun kabuğunun faydaları…

Yaz sıcakları ile birlikte sofralarda boy gösteren kavunlar da herkesin içini serinletiyor. Hem lezzetli hem de serinletici bir etkiye sahip olan kavun içerisinde A, B6 ve C vitamini ile birlikte potasyum bulunuyor. Bol lif kaynağı olan kavun göz sağlığını desteklerken böbrekleri de korumaktadır. İçerisinde yer alan bol su miktarı ile vücudun su kaynağını karşılamaya yardımcı olan kavunun kabuğu içinden daha faydalı çıktı. Bu özelliğini duyan kimse kabuklarını atmayacak. İşte kavun kabuğunun faydaları…

KAVUN KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Cilt bakımı yapanlar bu özelliği duyduktan sonra kavun kabuklarını asla atmayacak. Cilde sürülen kavun kabukları ile serinlik hissi yakalanırken aynı zamanda cilt bakımı da yapabilirsiniz. Kavun kabuğunun kaynattıktan sonra cilde sürerek derinlemesine temizlik ve gerekli nem ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

kavun.jpg

Sivilcelerin çözümü olarak görülen kavun kabuğu aynı zamanda sedef ve egzama gibi cilt problemlerine de faydalıdır. Kaynatılan kavun kabuğu suyunu saç ciltlerinize uygulayarak saç dökülmesinin de önüne geçebilirsiniz.

kavun-kabugu-suyu.jpg

Kaynattığımız suyu içerek sindirim problemlerinizi de ortadan kaldırabilirsiniz. Tokluk hissi vererek kilo alımını yavaşlatan kavun kabuğu kalp ritim bozukluklarında da son derece etkilidir. Bağışıklık sistemini koruyan bu karışım hasarlı hücreleri onarmaktadır. Kavun kabuğu suyunu gargara olarak da kullanabilirsiniz. Bu sayede diş ve diş eti temizliğinde etkin bir sonuç alacaksınız.

NOT: Alerjik reaksiyonu bulunan kişilerin uzmana danışmadan kullanmaması tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN