Kediler neyle beslenir?

Kediler neyle beslenir?

Kediler etçil hayvanlardır. Diğer büyük kedigiller gibi avlanarak hayatta kalırlar. Özellikle kuş, balık, fare, böcek gibi ufak hayvanları avlarlar. Kediler günün büyük bir kısmını uyuyarak geçirir geceleri ise avlanmaya çıkarlar. Özellikle şehir hayatına alışmış kediler çöpteki yemek artıklarıyla beslenir.

Eğer sokakta bir kedi beslemek istiyorsanız şunları verebilirsiniz:

Ev yoğurdu
Ekmek
Kedi maması
Yaş mama
Tavuk
Balık
Peynir
Yulaf
Esmer pirinç
Buğday
Ciğer

Bilinenin aksine süt kediler için yararlı değil tam tersine zararlıdır.

KEDİLER İÇİN ZARARLI YEMEKLER

Kediler her ne kadar etçil olsa da sebze ve meyvede ki vitaminlere de ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden kedi mamalarının içinde sebzeler ve meyveler de vardır. Bu besinler onlar için zararlı değil tam tersine yararlıdır.

Kediler için zararlı besinler ise şöyledir:

Süt
Soğan
Sarımsak
Çiğ yumurta
İyi pişmemiş et
Kemik
Şekerli yiyecekler
Alkol
Yaş ve kuru üzüm

KEDİLER NEDEN ÇİM YER?

Kedilerin olmazsa olmazlarından birisi de çimdir. Çimler maltlar gibi kedinin midesindeki tüy yumaklarının doğal yoldan çıkarmasında faydalıdır. Kediler için özel olarak kedi çimleri satılmaktadır ve düzenli olarak bu çimi yemesi önerilir. Maltlar ise çimler gibi tüy yumaklarını doğal yoldan çıkmasına yararlar. Çok az bir miktarda haftada bir vereceğiniz malt bile işe yarayacaktır.

KEDİLER DOĞADA NE AVLAYIP YERLER?

Kediler bahsettiğimiz gibi avcı hayvanlardır ve avladıkları küçük hayvanları yerler. Bunların arasında en bilindik hayvan kuş ve balıktır. Bunun dışında kediler böcek, fare ve sincap gibi hayvanları da avlarlar. Aynı zamanda ağaçlardan düşen elma, armut ve şeftali gibi meyveleri de yiyebilirler bu meyveler kedilerin vitamin kaynağıdır.

BEBEK KEDİLER NASIL BESLENİR?

Bebek kediler annelerini emmek suretiyle beslenirler ama anneleri olmayan bir kediyi nasıl beslemeliyiz? Bebek kediler için ayrı süt tozları satılmaktadır bunlar sayesinde yavru kedileri besleyebilirsiniz bunun yanı sıra eğer bulabilirseniz bir kedi süt anne de aç bebekleri doyurabilir. Bebek kedilere katı gıda verilmemelidir. Daha dişleri çıkmamış bu yavrular anne sütü ve ya süt tozuyla beslenmelidir.

KEDİLER SEBZE OLARAK NELER YERLER?

Kedilerin mamalarının içinde farklı sebzeler de bulunmaktadır. Kedilerin vitamin alması açısından sebzeler önemli bir yer edinirler. Bunların içinde pırasa, bal kabağı gibi sebzelerde bulunur.

Kediler hangi sebzeleri yerler bir göz atalım:

Pırasa
Bal kabağı
Patates
Havuç
Fasulye
Bezelye
Brokoli
Brüksel lahanası
Marul
Salatalık

Kedinizin sağlığı için tahıllar, sebzeler ve meyveler yemesi gerekir. Ayrıca kedi maltları ya da kedi çimleri yemelidir. Sokak kedilerine yoğurt içine ekmek dilimleyerek verebilirsiniz ya da tahılları etle karıştırarak kedilere mama yapabilirsiniz. Kediler için en sağlıklısı doğal mamalardır. Tavuk eti ve balık etini sizinle birlikte yemelerinde bir sakınca yoktur. Kedilerinize sağlıkla bakın görüşmek üzere.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN