Kesimden kaçıp 26 gün sonra yakalanan ineği Haluk Levent satın aldı

Kesimden kaçıp 26 gün sonra yakalanan ineği Haluk Levent satın aldı

Balıkesir'de Kurban Bayramı'nda kaçan ve 25 gün sonra bir köyde bulunan ineği Haluk Levent'in kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği satın aldı. Levent, "Kurban edileceğini anlayınca kaçan ve 26 gün dağlarda yaşayan düvemiz artık Ferdinand çiftliğinde. Ona 'Dağlar kızı Reyhan' adını verdik" diyerek ineği satın aldıklarını duyurdu.

Ünlü sanatçı Haluk Levent, yıllar önce Kurban Bayramı'nda Karadeniz'de günlerce yüzerek kaçan ve fenomen olan boğa Ferdinand'ı sahiplenmişti. Ferdinand'la birlikte çok sayıda hayvan da Haluk Levent'in kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği'nin İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki kurtarılmış çiftlik hayvanları barınağı çiftliğinde yaşamını sürdürüyor.

Kaçan inek 26 gün sonra bulundu

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde de Kurban Bayramının ilk günü kesilmek üzere olan bir kaçtı. Günlerce aranan hayvan bulunamazken, bugün ise Kepsut Belediyesi'ne, Kayaeli Mahallesi'nde bir boğa bulundu ihbarı geldi.

Bölgeye giden ekipler, ineğin sahibi Ramazan Kocabıyık'a ait olduğunu tespit etti. İneğin 25 gün sonra bulunmasının ardından sosyal medyadan paylaşım yapan Ramazan Kocabıyık, ineği 1 hafta sonra oğlunun düğününde keseceğini söyledi.

fzz5e8cxwauojox.jpg

Ahbap, ineğe talip oldu

İneğin bulunduğu haberi sosyal medyada yer alması üzerine Ahbap Platformu ineğe talip oldu. Haluk Levent ile ineğin sahibi Ramazan Kocabıyık'ın görüşerek anlaşması üzerine Ahbap Platformundan gelen ekip, ineği araca yükleyerek barınağa teslim etmek üzere İzmir'e götürdü. Kocabıyık, "Normalde satmayı düşünmüyorduk. 1 hafta sonra yapılacak oğlumun düğününde kesecektik. Haluk bey arayınca kıramadık, onlara verdik, hayırlı olsun." diye konuştu.

"Ona 'Dağlar kızı Reyhan' adını verdik"

Haluk Levent, ineği satın aldıklarını sosyal medya hesabın duyurdu. Levent, Twitter paylaşımında, "Kurban edileceğini anlayınca kaçan ve 26 gün dağlarda yaşayan düvemiz artık Ferdinand çiftliğinde. Ona 'Dağlar kızı Reyhan' adını verdik" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN