Kurban Bayramı'nda kaçan boğaya Haluk Levent talip oldu

Kurban Bayramı'nda kaçan boğaya Haluk Levent talip oldu

Balıkesir'de Kurban Bayramı'nda kaçan ve 25 gün sonra bir köyde bulunan boğaya Ahbap Derneği talip oldu.

Ünlü sanatçı Haluk Levent, yıllar önce Kurban Bayramı'nda Karadeniz'de günlerce yüzerek kaçan ve fenomen olan boğa Ferdinand'ı sahiplenmişti. Ferdinand'la birlikte çok sayıda hayvan da Haluk Levent'in kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği'nin İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki kurtarılmış çiftlik hayvanları barınağı çiftliğinde yaşamını sürdürüyor.

Kaçan boğa 25 gün sonra bulundu

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde de Kurban Bayramının ilk günü kesilmek üzere olan bir kaçtı. Günlerce aranan hayvan bulunamazken, bugün ise Kepsut Belediyesi'ne, Kayaeli Mahallesi'nde bir boğa bulundu ihbarı geldi.

Bölgeye giden ekipler, boğanın sahibi Ramazan Kocabıyık'a ait olduğunu tespit etti. Boğanın 25 gün sonra bulunmasının ardından sosyal medyadan paylaşım yapan Ramazan Kocabıyık, boğayı 1 hafta sonra oğlunun düğününde keseceğini söyledi.

5128389.jpg

Sahibi keseceğini söyleyince Haluk Levent devreye girdi

Durumdan haberdar olan ünlü sanatçı Haluk Levent'in Başkanlığını yaptığı Ahbap Derneği, hayvanın kesilmemesi için harekete geçti. Twitter hesabından AHBAP Balıkesir üyelerine seslenen Haluk Levent "Kurban edileceğini anladığı zaman oradan tüyen, kaçan, saklanan kurbanlıklara Ferdinand’ın çiftliği ev sahipliği yapmaya hazır. Hemen ilgileniyoruz" dedi.

Muhtar Kocabıyık boğayı kesmek istediğini söylerken, Ahbap ise hayvanın bu kadar direndiği düşüncesiyle, boğayı sahiplenip, bir çiftlikte bakılarak korunmasını sağlamak istedi. Son durumu boğa sahibi Kocabıyık ile Ahbap Derneği arasında gerçekleşecek pazarlık belirleyecek.

5128385.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN