Kesinlikle Denemelisiniz! Sofra Tuzu Nelere Yarıyor Bir Bilseniz! Evinizdeki Tüm Sorunları Sofra Tuzu İle Çöze Bilirsiniz...

Kesinlikle Denemelisiniz! Sofra Tuzu Nelere Yarıyor Bir Bilseniz! Evinizdeki  Tüm Sorunları Sofra Tuzu İle Çöze Bilirsiniz...

Mutfak dolabındaki sofra tuzunun yemeklere tat vermekten çok daha fazla görevleri var. Giysilerinizde oluşan kol atı ter lekelerini gidermekten bıçağınızdaki pası temizlemeye kadar pek çok alanda kullanılan sofra tuzunun en iyi hangi alanlarda kullanıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

SOFRA TUZU İLE BIÇAKLARINIZDAKİ YAĞI ÇIKARIN

Mutfak bıçakları ve diğer mutfak eşyaları üzerindeki hafif pası temizlemek için limon ve tuz kullanın.

sofra-tuzu-2.jpg

SOFRA TUZU İLE TER LEKELERİNİ ÇIKARIN

Dört yemek kaşığı tuzu bir litre sıcak suda eritin, ardından lekeleri çıkarmak için solüsyona bir sünger batırın. Solisyonlu sünger ile lekelerin üzerini silin.

sofra-tuzu-1.jpg

SOFRA TUZU İLE KÜVETİNİZİ TEMİZLEYİN

Sabun köpüğünü ve diğer pislikleri çözmek ve temizlemek için , bir greyfurtu ikiye bölün, üstüne bolca tuz serpin. Greyfurt yoksa limon da kullanabilirsiniz. Sonra da küvetinizi güzelce yıkayın.

sofra-tuzu-5.jpg

SOFRA TUZU İLE DÖKÜM TAVALARINIZI YIKAYIN

Tuz, dökme demiri temizlemek için mükemmel bir doğal maddedir . Tavaya bir avuç dökün ve bir macun oluşturmak için biraz su ekleyin. Ardından bir mutfak süngeri ile ovalayın. Bu, dibe yapışan her şeyi gevşetecektir. Durulayın ve kurulayın.

SOFRA TUZU BALIK KOKUSUNDAN KURTULMANIZI SAĞLAR

Balık yedikten veya pişirdikten sonra elleriniz balık gibi kokarsa, sofra tuzu imdadınıza yetişir. Bir limon dilimini tuza batırıp ellerinizin her yerine sürtün. Ardından, ellerinizi suyla durulayın.

sofra-tuzu-4.jpg

SOFRA TUZU İLE TAMAMEN DOĞAL BİR ODA KOKUSU YARATIN

Sofra tuzu ile oda kokusu yapmak isterseniz işin uzmanları size portakalın tüm posasının çıkarılmasını ve kabuğun içine tuz serpilmesini önerir. Bu yaptığınız, evinize tamamen doğal, taze bir koku bırakır.

SOFRA TUZU İLE CAM CEZVEDEKİ LEKELERİ ÇIKARIR

Cam cezvenize 4 çay kaşığı tuz, 1 fincan kırılmış buz ve 1 yemek kaşığı su ekleyip lekeleri çıkarmak için çalkalayın. Daha sonra su ile temizleyiniz. Temizlemeden önce cezvenizin oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

sofra-tuzu-3.jpg

SOFRA TUZU İLE ÜTÜNÜZÜ TEMİZLEYİN

Ütülerin de temizlenmesi gerekiyor. Bunu, bir parça kağıda tuz serperek ve ardından ütünüzü üzerinde gezdirerek yapabilirsiniz . İşiniz bittiğinde ve ütünüz soğuduğunda, kalıntılardan kurtulmak için ütünüzü bir bezle silin.

SOFRA TUZU İLE AHŞAP KESME TAHTASINI TEMİZLEYİN

Ahşap kesme tahtalarını ovalamak için yarım limon ve biraz tuz kullanın . Birkaç dakika bekletin, pisliği kazıyın, sonra durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN