Kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezi: Kalorisi düşük, sindirim sistemini çalıştırıyor! Semt pazarlarında satılıyor

Kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezi: Kalorisi düşük, sindirim sistemini çalıştırıyor! Semt pazarlarında satılıyor

Lifli yapısı sayesinde diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında bulunan pırasa, bağışıklık sistemini güçlendirmek için de etkili bir sebze olarak tanımlanıyor. Pırasa; çiğ ve pişmiş olarak tüketilebilen mineral ve vitamin açısından zengin bir sebzedir. İşte, pırasanın sağlığa faydaları...

Soğan ve sarımsak ile aynı aileden olan pırasa sebzesinde; A, C, K vitaminlerinin yanı sıra folat, demir, magnezyum bulunuyor. Pırasanın sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olduğunu söyleyen uzman diyetisyen Pınar Demirkaya, pırasanın bağırsak sağlığı üzerindeki faydalarını paylaştı.

pirasanin-faydalari-nelerdir.jpg

PIRASANIN FAYDALARI NELER?

YÜKSEK LİF İÇERİYOR

Pırasa, özellikle çözünür ve çözünmeyen lifler açısından zengindir. Lif, bağırsak sağlığını iyileştirir, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler ve düzenli dışkılama sağlar.

PREBİYOTİK ETKİLERİ VAR

Pırasa, bağırsaklarda yaşayan faydalı bakterilerin gelişimini teşvik eden prebiyotik lifler içerir. Bu bakteriler, sindirim sisteminin sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

SU İÇERİĞİ YÜKSEK

Pırasa, büyük ölçüde su içerir. Hydrasyon (vücuttaki su düzeyi) düzenli bağırsak hareketleri için önemlidir. Su, dışkıyı yumuşatır ve bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olur.

ANTİOKSİDANLARDAN ZENGİN

Milliyet'te yer alan habere göre, pırasa, antioksidanlar içerir. Antioksidanlar, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korur. Bu, bağırsak hücrelerinin sağlığını destekleyebilir.

DÜŞÜK KALORİLİ VE BESLEYİCİ

Pırasa, düşük kalorili bir sebze olup, aynı zamanda vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Sağlıklı bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde, bağırsak sağlığına olumlu etkilerde bulunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN