Kişilik testi: Anlaşmazlıklarla nasıl başa çıkıyorsunuz? İlk gördüğünüz şey onu ortaya çıkaracak!

Kişilik testi: Anlaşmazlıklarla nasıl başa çıkıyorsunuz? İlk gördüğünüz şey onu ortaya çıkaracak!

Çatışma, gezinmesi zor bir şey olabilir, ancak bununla nasıl başa çıkacağınızı anlamak için zaman ayırmak paha biçilmez olabilir. Çatışma çözümüne yaklaşımınız hakkında daha fazla bilgi edinmek ve gelecekte anlaşmazlıkları nasıl daha iyi yönetebileceğiniz konusunda fikir edinmek için bu testi yapın. Çatışmayı ele alırken ilk adımlarınızın ne olduğunu ve bu bilgiyi olumlu bir sonuç yaratmak için nasıl kullanabileceğinizi keşfedin.

Kişilik testleri, davranışlarımıza ve başkalarıyla nasıl etkileşim kurduğumuza dair fikir edinmenin harika bir yoludur. Bir kişilik testi yapmak, kendimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir ve bize daha bilinçli kararlar vermek için kullanılabilecek bilgiler sağlayabilir. Bu özel kişilik testi, çatışmaları nasıl ele aldığımıza bakar ve anlaşmazlıklarla başa çıkma yaklaşımımızı ortaya çıkarmayı amaçlar. Bize ilk olarak ne gördüğünüzü söyleyerek, çatışmalarla nasıl başa çıktığınızı anlayabilir ve bu bilgiyi kişilerarası ilişkilerinizi geliştirmek için kullanabilirsiniz.

see-in-first-55-illu-g4ybyr.jpg

YÜZ

İlk önce bir yüz gören insanlar uzlaşmacı olma eğilimindedir. Bir hikayenin iki tarafını da görebilirler ve başkalarının duygularını hesaba katabilirler. İki görüş arasında bir orta yol arama olasılıkları daha yüksektir. Son derece empatik ve diplomatiktirler ve başkalarıyla olan ilişkilerine öncelik verirler. Barışı ve çevreleriyle olan ilişkilerini sürdürmek için genellikle istediklerinin bir kısmından vazgeçmeye isteklidirler. Uzlaşma, kişiliklerinin önemli bir parçasıdır.

BEYİN

İlk önce bir beyin gören insanlar yapıcı olma eğilimindedir. Eleştirel düşünme ve sorunlara çözüm bulma yeteneğine sahiptirler. Ayrıntılara takılmazlar ve büyük resmi görebilirler. Harekete geçmeden önce eylemlerinin sonuçlarını anlayarak mantık ve akıl tarafından yönlendirilirler. Bu tür insanlar, karar vermeden önce bir duruma tüm açılardan bakan bağımsız düşünürlerdir. Yapıcı düşünme, kişiliklerinin önemli bir parçasıdır.

AĞAÇ

İlk önce bir ağaç gören insanlar arabulucu olma eğilimindedir. Bir sorunun iki tarafına da bakabilirler ve herkesin hemfikir olabileceği yaratıcı çözümler bulabilirler. Uzlaşma konusunda iyidirler ve uzlaşma kişiliklerinin önemli bir parçasıdır. Bazen başka bir şey kazanmak için bir şeyden vazgeçmeniz gerektiğini anlarlar ve bir anlaşmaya varmak için bunu yapmaya isteklidirler.

KUŞ

Kuşları ilk gören insanlar yürüyen merdivenlere yöneliyor. Yüzleşmeyi sevmezler ama gerekirse kendileri için ayağa kalkarlar. Bazen işlerin yapılması için sadece konuşmaktan daha fazlasının gerektiğini anlarlar, bu nedenle gerekirse ekstra çaba göstermeye isteklidirler. Kolayca geri adım atmazlar ve gerekirse zeminde dururlar. Eskalasyon, kişiliklerinin önemli bir unsurudur.

KARA PARÇASI

Manzarayı ilk gören insanlar işbirlikçi olma eğilimindedir. Birlikte çalışmanın genellikle tek başına çalışmaktan daha iyi sonuçlara yol açabileceğini anlarlar ve fikirlerini paylaşmakta veya başkalarıyla ortak bir amaç doğrultusunda çalışmakta hiçbir sorunları yoktur. Bu tür insanlar, hiç kimsenin her şeyi kendi başına yapamayacağını anlayarak ilişkilere değer verir. İşbirliği, kişiliklerinin hayati bir parçasıdır.

ÇİÇEK

Çiçekleri ilk gören insanlar kaçınma eğilimindedir. Kesinlikle gerekli olmadıkça risk almamayı veya büyük değişiklikler yapmayı tercih etmezler ve çatışma veya çatışmaya girmemek için mümkün olan her şeyi denerler. Bu tür insanlar tekneyi sallamamak için mümkün olduğunca çok çalışacaklar, bunun yerine sadece akışa devam etmeyi ve tavır almaktan veya bir şey hakkında yüksek sesle konuşmaktan doğabilecek olası sorunlardan kaçınmayı tercih edecekler. Kaçınma, kişiliklerinin önemli bir unsurudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN