Kışın soğanları taptaze saklamanın yöntemi meğer buymuş! Soğanların çürümesini böyle engelleyin

Kışın soğanları taptaze saklamanın yöntemi meğer buymuş! Soğanların çürümesini böyle engelleyin

Soğan, antibiyotik açısından oldukça güçlü bir kaynak ve vücutta bulunan iltihabı temizleyen ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine son derece katkı sağlayan bir besin. Ancak soğanın yanlış şekilde muhafaza edilmesi soğanın kısa sürede çürümesine neden olabilir. Peki, kışın soğan bozulmadan nasıl saklanır? Kuru soğan depoda nasıl saklanır? İşte, kış soğanı muhafaza ederken dikkat edilmesi gerekenler...

Soğanı kış boyunca taze şekilde muhafaza etmenin bazı püf noktaları mevcut. Birazdan paylaşacağımız yöntem sayesinde soğanlarınız çok daha lezzetli ve sağlıklı kalabilecek.

Soğan hemen her yemeğin çok daha lezzetli olmasını sağlarken aynı zamanda içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenleri sayesinde yemeğin besin değerini de yükseltiyor. Vücudu hastalıklara karşı koruma altına alan soğanın düzenli olarak tüketilmesi son derece önemli.

Yanlış şekilde muhafaza edilen soğan ve patatesler kısa sürede çürümeye meyilli olurken muhafaza etme konusunda dikkat edilmesi gereken belli başlı durumlar var.

SOĞAN NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Soğanın çürümesini engellemek için dikkat edilmesi gereken birincil durum, soğan hasattan sonra oldukça iyi şekilde kurutulmalıdır. İyice kuruyan soğanı muhafaza etmeden evvel de ince köklerinin kesilmesi gerekir.

Soğanın çürümemesi için evde muhafaza ederken soğanı konumlandırdığımız yer önemli. Soğan, iyi havalandırılmış karanlık ortamları severken direkt güneş ışığı ile maruz kalmayı çok fazla sevmez.

Medyatava'da yer alan habere göre, soğanı çürümeden muhafaza edebilmek için karanlık ve nem olmayan bölgeleri tercih etmeniz çok daha sağlıklı bir seçim olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN