Komşuları çatlatan kahve tarifi! Bir yudum alan lezzetine doyamıyor: Kahve ustası sırrını paylaştı...

Komşuları çatlatan kahve tarifi! Bir yudum alan lezzetine doyamıyor: Kahve ustası sırrını paylaştı...

Türk kahvesi pişirmek kolay gibi görünse de herkes aynı lezzette pişiremez. Binbir çeşit tüyosu olan Türk kahvesinde doğru olanın hangisi olduğunu bulmak oldukça zordur. Fakat her pişirmede dikkat etmeniz gereken tüyolar ünlü şefler tarafından açıklandı. Pişirdiğiniz Türk kahvesinin hem lezzetli hem de bol köpüklü olmasını istiyorsanız bu tüyolardan faydalanabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

KAHVE USTASINDAN GİZLİ TARİF

Türk kahvesini pişirmekten daha çok nasıl pişirdiğiniz önemlidir. Herkes Türk kahvesi pişirir fakat herkes lezzetli ve bol köpüklü Türk kahvesi pişiremez. Türk kahve dükkânı bulunan 33 yıllık tecrübe Emin yıldırım Aslan tarafından gelen paylaşım ile birlikte tüyolar paylaşıldı.

Pişirmekte olduğunuz Türk Kahvesinin bol köpüklü ve lezzetli olabilmesi için yapmanız gerekenleri tek tek anlattı. Bol köpüklü Türk kahvesi ve lezzetli Türk kahvesi yapabilmek için öncelikle kahve çekirdeğinin taze ve ince çekilmiş olması gereklidir.

Ayriyeten taze kavrulmuş kahvenizi uygun şartlarda saklayarak sürekli olarak Türk kahvesi almaya gitmenize gerek kalmaz. Türk kahvesi kesinlikle hava almamalıdır, aksi halde Türk kahvesinin tüm kokusu uçup gidebilir.

5de51f160f254428e07b5a9f-1.webp

TÜRK KAHVESİNDE DOĞRU ORAN

Türk kahvesinde dozu iyi ayarlamanız gerekir. Kahvenizi içmek istediğinize göre ayarlarken de oran oldukça önemlidir. Türk kahvesi yaparken kıvamını tutturmanız lezzetini de artıracaktır.

Fincan başı tepeleme 2 çay kaşığı kahve koymanız önerilir. Az miktarda kahve kullanmanız halinde bulamaca dönüşecektir. Kahvenizin şekerini ayarlamak ise son derece basittir. Az şekerli için 1 küp, orta şekerli için 1,5 küp, şekerli ise 2 küp şeker atmanız yeterli olacaktır.

dtqhwdox4aesorq-1.jpg

KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİNİN PÜF NOKTALARI

Türk kahvesi yapımında içme suyu ve soğuk su kullanmanız tavsiye edilir. Musluk suları kahvenizin tadını bozmak için en büyük etkenlerden birisidir. Cezveyi ocağa koymadan önce karıştırmanız gerekir. Cezveyi ocağına koyduktan sonra 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirme eylemine başlayın.

Cezvenizin yavaş yavaş köpürmeye başlaması ile birlikte taşmadan cezveyi ocaktan alın ve köpüğü eşit bir şekilde fincanlarınıza dağıtın. Tekrardan cezveyi ocağa yerleştirdiğinizde tekrardan köpüklenmeye başlayacaktır ve ilk aşamada yaptığınız köpük taşıma işlemini gerçekleştirin. Son olarak ocaktan alarak birkaç dakika dinlenmesinin ardından eşit bir şekilde köpük dağılımını yaparak servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN