Meğer balıkçılar böyle yapıyormuş... Ustaların sır gibi sakladığı yöntem ortaya çıktı!

Meğer balıkçılar böyle yapıyormuş... Ustaların sır gibi sakladığı yöntem ortaya çıktı!

Balık sevilen deniz ürünlerinin başın da gelse de temizledikten sonra elde kalan kötü kokuyu kolayca çıkarmanın yöntemi belli oldu. İşte balıkçıların sır gibi sakladığı yöntem...

Balığı temizlemesi, yemesi kadar keyif vermiyor. Maalesef temizleyen kişinin elinde kalan kötü koku ne bir türlü çıkmak bilmiyor. Siz de balık temizliyorsanız ama kokusundan bir türlü kurtulamıyorsanız artık bu sorunu kökünden halledebileceksiniz.

Öncelikle, balık tüketiminden sonra ellerinizi limonlu suyla yıkayabilirsiniz. Limonun doğal asidi, balık kokusunu gidermeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, balık pişirirken kullanacağınız baharatlar da kokuyu azaltabilir. Kekik, nane veya maydanoz gibi baharatlar kullanabilirsiniz.

balikkaf.jpg

Sirke, karbonat ve tuz gibi malzemeler balık kokusunu gidermek için etkili olabilir. Balık pişirdikten sonra tava veya tencereyi sirke ve su karışımıyla yıkayabilirsiniz. Karbonat ve tuz karışımıyla da balık kokusunu gidermek mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN