Meğer sarımsakların çürüme nedeni buymuş! Bu yöntemle sarımsaklar hiç bozulmayacak: Tüm kış güvenle saklayabilirsiniz

Meğer sarımsakların çürüme nedeni buymuş! Bu yöntemle sarımsaklar hiç bozulmayacak: Tüm kış güvenle saklayabilirsiniz

Sarımsak uzun vadede zor muhafaza edilen ve çabuk bozulan bir besindir. Özellikle soğuk kış günlerinde daha çabuk bozulan ve çürüyen sarımsakları, sağlam bir şekilde muhafaza etmenin yolu ise çok basitmiş. Peki, sarımsakların çürümesi nasıl önlenir? Doğru sarımsak saklama yöntemi nedir? İşte, o soruların yanıtı...

Yemeklerin olmazsa olmazlarından sarımsak çabuk bozulan bir besindir. Bozulduğunda kötü kokan ve tüketilmez hale gelen sarımsakları ise ne yazık ki çöpe atmak zorunda kalıyoruz.

Ancak, artık sarımsakları bozulmadan saklamanın yöntemi bulundu. Bu 5 pratik yöntemden birini uygulayarak özellikle soğuk kış günlerinde sarımsaklarınızı ilk günkü tazeliği ile koruyabileceksiniz.

ROBOTTON GEÇİRİN

Sarımsaklarınızın kabuklarını soyduktan sonra hepsini robotton geçirin. Robottan geçirmek istemiyorsanız, rendeleme işlemi de uygulayabilirsiniz. Ardından üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırarak, kilitli ya da vakumlu buzdolabı poşetini koyarak saklayın. Bu yöntem ile sarımsaklarınız uzun süre ilk günkü tazeliğini koruyacaktır.

pzt-h-14-1.jpg

YAĞDA SAKLAYIN

Tane tane ayırdığınız sarımsaklarınızın kabuklarını soyun. Ardından uygun bir kavanoza yerleştirerek üzerine ayçiçek ya da zeytinyağı dökün. Damak zevkinize göre arasına kekik ya da karabiber de ekleyebilirsiniz. Bu yöntem hem sarımsaklarınızın bozulmasını engellerken hem de kahvaltılarınız için ayrı bir sos alternatifi de olacaktır.

KAPAKLI PLASTİKLERDE SAKLAYIN

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları, kapaklı plastik saklama kaplarına koyarak üzerine yine 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Ağzının tamamen kapalı olduğu ve hava almadığından emin olduğunuz kaplarda sakladığınız sarımsaklar, uzun süre bozulmadan duracaktır.

pzt-h-14-2.jpg

TURŞULAMA TEKNİĞİYLE SAKLAYIN

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları 1 kiloluk kavanozlara koyun ve üzerine 1.25 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı sirke ve ağzına kadar su ekleyerek vakumlayın. Turşulama tekniği denilen bu teknik ile sakladığınız sarımsaklarınız her daim taze ve lezzetli kalacaktır.

SARIMSAK TOZU YAPIN

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ince ince doğradıktan sonra yağlı kağıda alın. Yağlı kağıda iyice serpiştirdiğiniz sarımsakların birbirine yapışmaması çok önemli. Bu şekilde 4-5 gün kadar güneşin altında kurumaya bırakın. İyice kuruyan sarımsakları robottan geçirmek için içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Un kıvamına gelen sarımsaklarınızı, uygun bir kavanoza alarak uzun süre kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN