Meğer yıllardır bu yüzden gaz oluyormuş! Kuru fasulye pişirirken içine bir kaşık atın: Gaz, şişkinlik bir daha uğramayacak

Meğer yıllardır bu yüzden gaz oluyormuş! Kuru fasulye pişirirken içine bir kaşık atın: Gaz, şişkinlik bir daha uğramayacak

Kuru fasulye ve nohut gibi ürünleri yedikten sonra şişkinlik ve gaz problemi yaşayanlar dikkat. Bakliyat pişirme süreci uzun bir sindirim sorunu ile karşı karşıya kalırken bu problemi ortadan kaldırmak için tek bir yöntem bulunuyor. Kuru fasulyenin içerisine bir kaşık atın mucizenin farkına varın. Ustalar yıllardır uyguluyormuş ama bu sırrı kimseye vermiyormuş. İşte o yöntem…

Kuru fasulye ve nohut gibi bakliyatların tüketilmesinin ardından oluşan gaz sorunları büyük bir problem haline dönüşüyor. Ustaların yıllardır uyguladığı ancak herkesten sır gibi sakladığı o yöntem gün yüzüne çıktı. Kuru fasulyenin içerisine 1 tatlı atmak tüm gaz problemini ortadan kaldırıyor. İşte o yöntem…

1 TATLI KAŞIĞI YETERLİ

Mutfaklarda çok sık kullanılan o ürünün tam bir gaz savar olduğunu biliyor muydunuz? Temizlikten, sağlığa kadar pek çok farklı alanda kullanılan karbonat aslında bakliyatlardaki gazı da ortadan kaldırıyor. Sodyum bikarbonat adlı kimyasal bileşiğin birçok alanda kullanılmaktadır. Bakliyat pişirirken tencerenin içerisine bir tutam karbonat eklemek hem lezzeti arttırır hem de daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.

kurufasulye.jpg
Kuru fasulye ve barbunya gibi bakliyatların sindirim sorunlarına neden olduğu bilinirken bu problemi ortadan kaldırmak için çözüm karbonatta aranıyor. Bunun yanı sıra nohut gibi bakliyatların daha hızlı ve homojen bir şekilde pişmesini sağlayan karbonat zaman tasarrufu da sağlamaktadır. Bakliyat ürünlerinin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayan karbonat sindirim rahatsızlıklarının da önüne geçiyor.

nohut.jpg
KARBONATIN FAYDALARI NELERDİR?

Faydası saymakla bitmeyen karbonatın yararları da merak ediliyor. Karbonat kullanım alanları şu şekildedir:

  • Mide yanması ve reflü gibi sorunları hafifletmek için kullanılan karbonat mide ekşimesi sorununa da çözümdür. Midedeki asidin nötr hale gelmesi için kullanılır.
  • Ağız kokusu problemi olan kişilerin nefes tazelemek için karbonattan yararlandığı bilinir. Ağızdaki bakterileri temizleme konusunda oldukça etkili olan karbonat dişleri fırçalamadan önce gargara yapılarak kullanılabilir.
  • Ağız içerisinde oluşan aft gibi yaraların iyileşmesinde sıklıkla karbonata başvurulur. Ağız içindeki enfeksiyonları önleyen karbonat acı verici ve geçmesi zor olan aft yaralarını da iyileştirir. Aynı zamanda ağızdaki ağrıyı da azaltmak için kullanılır.
  • Dişlerin doğal bir şekilde beyazlamasını sağlayan karbonat birçok kimyasala göre daha doğal ve etkili bir yöntemdir.
  • Terin oluşturduğu kötü kokuyu önlemek için mutlaka karbonata bir şans verin. Terle birlikte ortaya çıkan bakterilerin yol açtığı kötü koku, karbonat kullanılarak ortadan kaldırılır.

karbonat.jpg

KARBONATIN ZARARLARI NELERDİR?

Birçok faydası bulunan karbonatın zarar verdiği noktalarda bulunuyor. Aşırı miktarda kullanılan karbonat Vücutta fazla alıma neden olacağından asit baz dengesini bozar. Kronik hastalığı olan kişilerin sağlık uzmanlarına danışmadan karbonat kullanmaması gerekiyor.
Karbonatın aşırı tüketilmesi durumunda kalp çarpıntısı, mide bulantısı, vücutta sıvı kaybı ve yüksek kan basıncı gibi problemler ortaya çıkıyor. Özellikle çocuklarda karbonat tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Karbonat tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışarak bilgi almanız gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN