Meğer yıllardır turşuyu yanlış yapıyormuşuz! Bu yöntemle turşular kıtır kıtır olacak... Eriyen bozulan turşular tarihe karışıyor

Meğer yıllardır turşuyu yanlış yapıyormuşuz! Bu yöntemle turşular kıtır kıtır olacak... Eriyen bozulan turşular tarihe karışıyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, dikkatli yapılmadığı zaman çok çabuk eriyip, kötü olabiliyor. Meğer bunun nedeni yıllardır yanlış turşu yapmamızmış. Bu yöntemi uyguladığınız takdirde turşularınız kıtır kıtır olacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Birçok yiyecekle yapılan turşu, Türk mutfağı için oldukça önemlidir. Öyle ki bazı sofralardan turşu asla eksik olmaz. Genelde kış aylarında tüketilen ve domates, biber, salatalık, lahana ve daha birçok yiyecekle yapılan turşular için bu püf nokta çok işinize yarayacak. Günboyu haber sitesinde yer alan bilgilere göre, artık turşularınız erimeyecek ve uzun süre dayanabilecek.

yeni-proje-3-003.jpg

MALZEMELERİN TAZE OLMASINA DİKKAT EDİN

İlk aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli konu turşu için kullanılacak malzemelerin taze ve çürüksüz olmasıdır. Çünkü çürük malzemeler turşunun hemen bozulmasına neden olur. Ayrıca turşuyu yapmadan önce malzemelerin çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir.

yeni-proje-1-008.jpg

DOĞAL SİRKE TERCİH EDİLMELİ

Çoğu uzman, turşu yapımında kullanılan sirkenin doğal olması gerektiğini söylüyor. Çünkü sirke turşunun daha iyi muhafaza edilmesi için çok önemli. Doğal sirke turşuların daha uzun ve lezzetli kalmasını sağlar. Ayrıca kaya tuzu kullanarak turşu kurmak önemli bir noktadır.

yeni-proje-2-008.jpg

KULLANILAN KAP KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Turşuların uzun süre dayanması için kullanılan kap da oldukça önemlidir. Eğer cam kavanoz yerine plastik kaplara yaparsanız turşunuz çabuk bozulur. Dolayısıyla cam kavanoz turşuların uzun süre dayanması için oldukça önemlidir. Ayrıca kavanozların ağzının sıkıca hava almayacak şekilde katılması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN