Meteoroloji 25 ili Sarı Kod ile uyardı! Kar yağışları kapıda! Havalar bir anda soğuyacak

Meteoroloji 25 ili Sarı Kod ile uyardı! Kar yağışları kapıda! Havalar bir anda soğuyacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kod uyarısı yaptı. Sağanak yağışların etkili olacağı bir çok il tek tek uyarıldı. Sen ve ulaşımda yaşanacak aksaklıklar için açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yüksek kesimlerde görülecek buzlanmaya karşı sürücülere çağrı yaptı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklaması…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 bölgede 25 il için sarı kod uyarısı yaptı. Hayat olumsuz etkileyecek hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilirken Adıyaman, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Giresun, Hakkari, Kayseri, Malatya, Mardin, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Batman ve Şırnak için sarı kod uyarısı yaptı.

KARADENİZ VE GÜNEYDOĞUDA SAĞANAK YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağışların etkili olacağı ifade edildi. Giresun Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur etkisini gösterecek. Rize genelinde, Giresun ve Artvin kıyılarında ise şiddetli yağmur ve sağanak görülecek. Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ile birlikte yoğun kar yağışı görülebilir.

Kuvvetli yağış

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Doğu kesimlerinde ise yağmur ve sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleriyle birlikte Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülecek.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Doğu Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi'nin doğusu, Batı Karadeniz'in batı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kar yağışının etkisi altına girecek. Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Giresun resimde görülen kar yağışının kuvvetli olması bekleniyor.

Hakkari'nin yüksek kesimleri ve Van'ın Güney kesimlerinde yağışların kuvvetli olması beklenirken karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışının etkili olacağı açıklandı.

Kar Yağışı

AKDENİZ BÖLGESİ'NDE RÜZGARLAR ETKİLİ OLACAK

Akdeniz'in iç ve dağlık kesimlerinde kuzey ve kuzey batı yönlerinde rüzgarların kuvvette eseceği ifade edildi. Orta ve Doğu Karadeniz Sahil şeridinde ise Kuzeybatı yönünde kuvvetli rüzgarlar etkili olacak.

Kuvvetli rüzgar ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ya da ağaç devrilmelerine neden olabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşların yaşanacak olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Kuvvetli Rüzgar

SARI KOD UYARISI NE DEMEK?

Sarı kutu yarısı kuvvetli meteorolojik durumlarda kullanılan terimler arasında yer alıyor. Hava durumunun potansiyel tehlike içerdiğini ifade etmektedir. Oluşacak olağandışı hadiseler karşısında günlük hayatının işleyişinde olumsuz durumlar görülebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN