Meteoroloji'den 'kuvvetli sağanak' uyarısı: O tehlikelere dikkat!

Meteoroloji'den 'kuvvetli sağanak' uyarısı: O tehlikelere dikkat!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı bildirilirken; vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım gibi tehlikelere karşı dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Buna göre; yurdun güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz, gece saatlerinde K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Malatya, Adıyaman, G. Antep, Kilis ve Ş. Urfa çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli, Datça, Bodrum ve Marmaris'te yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Hatay ile gece saatlerinde Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların zamanla Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Datça, Bodrum ve Marmaris'te yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Hatay ve gece saatlerinde Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

28 KASIM 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

29 KASIM 2022 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

30 KASIM 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

1 ARALIK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

2 ARALIK 2022 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN