Meteoroloji il il uyardı: Sağanak yağış ve kar geliyor!

Meteoroloji il il uyardı: Sağanak yağış ve kar geliyor!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerde, vatandaşlara yağış uyarısı yapıldı. Bilhassa doğu kesimlerinde kar yağışının etkili olacağı bildirilirken, Rize ve Artvin'de yağışların kuvvetli olacağı bilgisi verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege Kıyıları, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu ile Kırklareli, Sakarya, Bursa, Kütahya, Bolu, Zonguldak, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin, İç Anadolu'nun doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların, Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilen hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Marmara, Ege ve Akdeniz'de kuzey, iç kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı muhtemel sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgarın sebep olacağı muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç, direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

27 KASIM 2022 PAZAR GÜNÜ

1-001.jpg

28 KASIM 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

29 KASIM 2022 SALI GÜNÜ

1-003.jpg

30 KASIM 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-004.jpg

1 ARALIK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN