Kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji illeri söyledi dikkatli olun dedi

Kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji illeri söyledi dikkatli olun dedi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklığında düşüş gözlemlendi. Her geçen gün daha fazla soğuyan havalarda meteoroloji belirli iller için yağmur, kar ve karla karışık yağmur uyarası vererek kişilerin önlem alması gerektiğini belirtti. Geride bıraktığımız günlerde birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Birçok ilde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile birlikte batı kesimlerde hayla hava sıcaklığı sıfırın altına düşmedi fakat sıcaklığın 3 ile 5 derece kadar düşmesi beklendiği duyuruldu. İşte hava durumu ile ilgili tüm detaylar…

Kışın gelmesiyle birlikte ülke genelinde hava sıcaklığının düştüğü gözlemlendi. Birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken meteoroloji tarafından sürekli kar ve karla karışık yağmur uyarısı gelmekte. Meteoroloji yaptığı açıklamada kar beklenen illeri de açıkladı.kar

Kar Bekleniyor

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada birçok ilde kar yağması beklendiği duyuruldu. Ü genelinde hava durumunun parçalı bulutlu olacağı belirtilirken bazı ülkelerde kar ve karla karışık yağmur beklendiği belirtildi. Trakya’nın dışında ülke genelinde aralıklı yağış beklenilmesinin yanı sıra çoğunlukla yağmur ve sağanak yağış etkili olacaktır. Sağanak ve yağmur; Marmara’nın güneydoğusunun yüksekleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahminler arasında yer alıyor.

Ülkemizde kışın gelmesi ile birlikte hava sıcaklığı düşüş göstermiştir. Meteoroloji müdürlüğü hava sıcaklığında gelişen bu düşüş sonrası illere göre yağmur yağışı, sağanak, kar ve karla karışık yağmur yağışı beklendiği belirtildi. Karla karışık yağmur ile kar şeklinde oluşması beklenen yağışların Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu (Şanlıurfa hariç) ile Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Giresun şehirlerinin çevrelerinde bölge bölge değişiklik gösterecek şekilde kuvvetli olması beklenenler arasında yer aldı.

kar

Meteoroloji uyardı!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklığında düşüş gözlemlendi. Her geçen gün daha fazla soğuyan havalarda meteoroloji belirli iller için yağmur, kar ve karla karışık yağmur uyarası vererek kişilerin önlem alması gerektiğini belirtti. Geride bıraktığımız günlerde birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Birçok ilde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile birlikte batı kesimlerde hayla hava sıcaklığı sıfırın altına düşmedi fakat sıcaklığın 3 ile 5 derece kadar düşmesi beklendiği duyuruldu.

Karla karışık yağmur ve kar yağışlarının çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenilen bölgeler kısa bir süre önce açıklandı. Bölgeler içerisinde Düzce, Zonguldak, Bartın, Elâzığ, Malatya’nın güneyi, Adıyaman, Diyarbakır’ın kuzey ve güneyi, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkâri ve Siirt şehirleri yer aldı. Batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının 3 veya 5 derece normal sıcaklığın altında kalacağı tahmin ediliyor. Mevsim normallerinde olması beklenilen hava sıcaklığı üzerine 40 ile 79 km/s hızında rüzgâr da bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN