Antalya'yı hem sağanak hem de dolu vurdu

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Antalya’nın batı ilçelerinde kuvvetli yağmur etkili oldu. Kaş ilçesinde şiddetli yağışın beraberinde getirdiği sel, caddeleri suyla doldururken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bölgedeki bir ormanlık alanda 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 117 kilogram olarak kaydedildi. Kumluca'nın önemli turizm merkezlerinden Adrasan Mahallesi'ne de fındık büyüklüğünde dolu yağdı.

Meteoroloji'nin dün şiddetli yağış ile uyardığı Antalya’nın batısında, sabah saatlerinde başlayan yağış, öğle saatlerine doğru etkisini artırdı. Kaş’ta aniden kuvveti artan yağış beraberinde seli de getirdi.

DENİZİN RENGİ KAHVERENGİ OLDU

Sel nedeniyle caddeler suyla dolarken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

1-009.jpg

Yüksek kesimlerden gelen çamurlu su, Kaş Limanı’nda buluştuğu denizin rengini kahverengiye bürüdü.

a3.jpg

24 SAATTE METREKAREYE 117 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Öte yandan, Kaş’ın Kasaba Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 117 kilogram olarak kaydedildi.

a4.jpg

ADRASAN'I DOLU VURDU

Kumluca ilçesinin önemli turizm merkezlerinden Adrasan Mahallesi'ne de fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu, cam ve plastik seralarda hasara neden oldu, ağaçların meyveleri döküldü.

aq.jpg

Şiddetli yağış, Kumluca ve Demre ilçelerinde de yaşamı olumsuz etkiledi; toptancı hallerinde kamyon ve TIR'lara bir süre yükleme yapılamadı.

a2.jpg

FİNİKE'DE DE SEL

Finike ilçesinde sağanak sonrası ani su baskınları oluştu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, ilçede son 24 saat içinde metrekareye 59,4 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. İlçede yağışlar sonrası birçok mahallede de su baskınları meydana geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN