Milyoner olduğunuzdan henüz habersiz olabilirsiniz! Dededen, babadan miras kalan malınız olabilir: Bir TCKN yeterli!

Milyoner olduğunuzdan henüz habersiz olabilirsiniz! Dededen, babadan miras kalan malınız olabilir: Bir TCKN yeterli!

Miras sorgulama nasıl yapılır? Ailemden kalan tarlam, evimi arazim var mı? Meğer öğrenmek 2 tık'a bakıyormuş! Sürpriz sonuçlar sizi şaşırtabilir... İşte detaylar...

Zengin Olabilirsiniz Ama Farkında Değilsiniz! Dedenizden Kalma Mal Varlığına Sahip Olabilirsiniz ve Nasıl Bulabileceğinizi Biliyor musunuz? İşte Adım Adım Kayıtlı Taşınmaz Araştırma Rehberi! Dedenizden kalma bir mal varlığınızın olup olmadığı merak konusuysa, doğru yerdesiniz. Belki de zengin bir mirasa sahipsiniz ama bunun farkında değilsiniz. Merak etmeyin, size miras kalan herhangi bir mülkü bulmanız için adım adım bir rehber hazırladık. Bu rehber, kayıtlı taşınmazları nasıl arayacağınızı ve nereden başlayacağınızı gösteriyor. Artık, dedenizden kalma bir mirasa sahip olup olmadığınızı öğrenmek için hazırsınız! 

miras sorgulama

Miras Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? 

E-Devlet İle Kolay ve Hızlı Bir Şekilde Miras Bilgilerinizi Öğrenin! Öncelikle E-Devlet web sitesine giriş yaparak T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra ana sayfadaki arama kutusuna "Veraset İlami Sorgulama" yazarak arama yapabilirsiniz. Bu işlemleri takip ederek, miras bilgilerinize hızlı ve kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

DAVA SÜRECİ

Taşınmazlarla ilgili hak kaybını önlemek amacıyla, ilgili kişiler kadastro çalışmaları sırasında ellerinde bulunan tüm belgeleri kadastro müdürlüğüne veya kadastro teknisyenliğine teslim etmeli ve işlemleri yakından takip etmelidirler.

Bu süreçte varsa itirazlarını da kadastro müdürlüğüne veya kadastro teknisyenliğine bildirmeleri gerekmektedir.

İtirazların sonucu, kadastro sonuçlarının ilan edileceği 30 günlük askı ilanında takip edilmeli ve varsa itirazlar 30 günlük süre içerisinde yetkili kadastro mahkemesinde dava edilmelidir.

Eğer bu süreçler takip edilmezse, kadastro tespitlerinin kesinleştiği tarihten itibaren 10 yıllık hak düşürücü süre içinde mahallin hukuk mahkemelerinde dava açılması gerekmektedir.

miras sorgulama

BAŞKA BİR YERDEN TEKRAR KADASTRO GEÇMESİ

3402 sayılı Kanunun 22. maddesi gereğince, daha önce tespit, tescil veya sınırlandırma işlemleri yapılmış yerlerin ikinci kez kadastrosu yapılamaz. Bu durumda, bir yerin tekrar kadastroya tabi tutulması yasal olarak mümkün değildir ve ikinci bir kadastro işlemi hükümsüz sayılacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN