Milyonlarca kişi maaşa bağlanacak! Vatandaşlık maaşı için harekete geçildi: Bu şartlarla verilecek

Milyonlarca kişi maaşa bağlanacak! Vatandaşlık maaşı için harekete geçildi: Bu şartlarla verilecek

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşı konusunda umut ışığı olmuştu. Bu umudu somutlaştıran ve projeyi ivmelendiren ise Yeni Bakan Mahinur Özdemir Göktaş oldu. e-Devlet vatandaşlık maaşı başvuru şartları netliğe kavuşmuştur...

Mahinur Özdemir Göktaş, Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak, muhtaçlara daha geniş yardımların sağlanacağını beyan etti ve bu doğrultuda vatandaşlık maaşını gerçekleştirmek üzere kurumsal faaliyetleri tetikledi. Vatandaşlık maaşı, 2023 yılında hayata geçirilen bir sosyal yardım projesi olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilmektedir. Bu program, yoksulluk sınırlarının altında yaşayan ya da yoksulluk riski altında bulunan bireylere belirli bir miktar para desteği sağlama amacındadır. Vatandaşlık maaşı alabilmek için belirlenen bazı şartlar bulunmaktadır.

2-005.jpg

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmak,

Hane içerisinde kişi başına düşen net gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması,

Ailenin geçim zorluğunu belgelendirecek fakirlik belgesi veya benzeri bir belgenin sunulması,

Başvuru esnasında, vatandaşlık kimlik numarası ve diğer kişisel bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde verilmesi,

Başvuru sahibinin 18 yaşını tamamlamış olması gerekir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden veya ilgili kurumların fiziksel mekanlarında vatandaşlık maaşı başvurusu gerçekleştirilebilir. Başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve gerekli belgelerin sunulması yeterli olacaktır. Başvurular, bakanlık tarafından incelenir ve onaylanır ya da reddedilir. Onaylanan başvurulara her ay düzenli olarak vatandaşlık maaşı ödenir.

Vatandaşlık maaşı miktarı, ailenin ekonomik durumu, hane halkının sayısı, engelli veya yaşlı bireylerin bulunup bulunmaması gibi çeşitli kriterlere bağlı olarak belirlenir. Ancak genel bir değerlendirme yapılırsa, vatandaşlık maaşı alan bir kişiye yaklaşık 500 TL civarında bir ödeme gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlık maaşı ödemeleri PTT aracılığı ile yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN