Miraç Kandili'nin gecesinde hangi dualar okunmalı?

Miraç Kandili'nin gecesinde hangi dualar okunmalı?

Recep ayının 27. gecesi gerçekleşen Miraç Kandili'nin 2022'de ne zaman, hangi gün gerçekleşeceği ve Miraç Kandili'nde hangi duaların okunması gerektiği merak ediliyor. İşte, Miraç Kandili'nde okunacak dualar...

Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili'nin 3 Şubat 2022 Perşembe gecesi idrak edilmesinin ardından, Hicri takvime göre Recep ayının 27. günü kutlanan yılın ikinci kandili olan Miraç Kandili, 27 Şubat Pazar tarihinde gerçekleşecek. Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edildiği gündür. Miraç Kandili; ismini, Miraç hadisesi olarak adlandırılan bu olaydan alır.

MİRAÇ KANDİLİ BU YIL NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Miraç Kandili, 27 Şubat 2022 Pazar günü idrak edilecek.

Miraç Kandili'nin gecesi, 27 Şubat Pazar gününü 28 Şubat Pazartesi gününe bağlayan gece olmaktadır.

MİRAÇ KANDİLİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetlerin başında namaz kılmak ve oruç tutmak gelir. Bu gece kılınacak namazların önemi ve faziletleri Hz. Muhammed tarafından hadislerle bildirilmiştir.

1-003.jpg

MİRAÇ KANDİLİ'NDE OKUNACAK DUALAR

Miraç Kandili'nde yapılan ibadetlerin, edilen duaların geri çevrilmeyeceği bilinir. Bu yüzden Miraç Kandili'ni hayırlı bir biçimde geçirmek gerekir. Bu kutsal gecede okuyabileceğiniz Türkçe dua örneklerini sizler için derledik.

Allah'ım! Doğru söyleyen bir dil ve teslim olmuş bir kalp lütfetmeni istiyorum. (Tirmizi, Daavat, 23)

Ya Rabbi! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet. (İbn Mace, Dua, 5)

Allah!ım! Beni güzellikler işleyip müjdesine nail olanlardan, kötülük işlediklerinde de bağışlanma dileyenlerden eyle. (İbn Mace, 57)

Allahım! Senden hidayet, takva, iffet ve (başkalarına muhtaç olmayacak) zenginlik niyaz ediyorum. (Müslim, Dua, 72)

Ey kalpleri evirip çeviren Allahım! Kalbimi dininde sabit kıl. (Tirmizi, Daavat, 124)

Allahım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım. (Nesai, İstiaze, 14)

Allah'm! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurlarımı, benden daha iyi bildiğin bütün hatalarımı bağışla. (Buhari, Daavat, 60)

Allah'ım acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, ihtiyarlık düşkünlüğünden ve kabir azabından sana sığınırım. Allah'ım! Bana sana karşı gelmekten sakınma duygusu kazandır. Nefsimi günahlardan arındır, çünkü onu en iyi arındıracak olan Sensin.Nefsimin sahibi ve efendisi sensin Allah'ım! Faydasız bilgiden, ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten, kabul olmayacak duadan sana sığınırım. (Müslim, Zikir, 73; Nesai, İstiaze, 13, 65)

Allah'ım! Senden senin sevgini ve beni sana yakın kılacak herkesi sevmeyi bana nasip etmeni niyaz ediyorum. (Tirmizi, Daavat, 73)

2-001.jpg

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm.

Ey, bizleri varlığa erdiren, var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran güzeller güzeli Rabbimiz! Sana sonsuz hamd-ü senalar olsun. Kainatın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz'e sonsuz salât ü selam olsun. Gufranla ufkumuzda tüllenen şu mübarek gecede bir kere daha dergâh-ı ilahînin önünde el açıp yalvarıyoruz:

Gufranla ufkumuzda tüllenen şu mübarek gecede bir kere daha dergâh-ı ilahînin önünde el açıp yalvarıyoruz:

Ya İlahel-alemin! Bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla rahmetinin vüs'ati genişliğindeki kapına dayanıyor, şu mübarek gecede bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz. Hâlimiz sana ayan, söyleyeceklerimiz bildiklerinin bir kısmını beyan. Beklediğimiz asırlardan beri bizi kıvrım kıvrım kıvrandıran dertlerimize derman icabet buyur ey Rahîm ü Rahmân!

Ey çaresizler çaresi! Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; ama bizim ona olan ihtiyacımız, hissettiklerimizden de çoktur. Bütün dileklerimizi kabul buyur ve bunları kabulünü vicdanlarımıza duyur... Aç ve yalnızlıkla tir tir titreyen kalblerimizi imanla doyur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN