Mucizeye tanık olun! Bunu deneyen pişman olmadı! Kesme şekerin bu özelliği herkesi şaşırtıyor...

Mucizeye tanık olun! Bunu deneyen pişman olmadı! Kesme şekerin bu özelliği herkesi şaşırtıyor...

Genellikle yiyecek ve içeceklerin tatlandırılması için kullandığımız şekeri bu özelliğini daha önce bilmiyordunuz. Mutfağımızda eksik etmediğimiz şekerin o özelliği herkesi şaşırtıyor.

Şeker, tatlı tadını vermek için çay, kahve ve diğer içeceklerde de sıkça kullanılır. Ayrıca bazı hamur işi tariflerinde, tatlılar ve pastalarda da şeker kullanılır. Ancak şekerin bu kullanım alanını daha önce bilmiyordunuz...

Peynir, dünya genelinde yaygın olarak tüketilen besinlerden biridir. Hem lezzeti hem de besin değeri nedeniyle sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan peynirin uzun süre tazeliğini koruması önemlidir. Ancak, peynirin hızla küflenme eğiliminde olduğunu biliyor muydunuz? Peki peynirin küflenmesini nasıl önleyebiliriz?

kesme-seker-yapimi1.webp

PEYNİR VE KÜF İLİŞKİSİ

Peynir, sütün mayalanması ve fermente edilmesiyle üretilir. Bu süreç sırasında, peynirin içindeki su oranı azalır ve ürün sertleşir. Ancak, peynirin bu sert yapısı, onun küflenme riskini artırır. Peynirin yüzeyinde oluşan küf, lezzetini bozabilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

ŞEKERİN KORUYUCU ROLÜ

Peynirin küflenmemesi için kullanılan yöntemler arasında, şekerin önemli bir yeri vardır. Şeker, peynirin yüzeyindeki suyun absorbe edilmesine yardımcı olur. Bu nedenle, peynirin su içeriği azalır ve küf oluşumu engellenir. Ayrıca, şekerin içeriği, peynirin lezzetini ve dokusunu koruyarak daha uzun raf ömrüne katkıda bulunur.

Yapmanız gereken tek şey; peyniri muhafaza ettiğiniz saklama kabının içine 1 adet küp şeker ekleyin. Küp şeker rutubeti alıp, peynirin tazeliğini korumasını sağlayacak ve asla kuruma da yapmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN