Muzların arasında gizli bir yılan var! Sadece IQ'su 130 ve üzeri olanlar 5 saniyede buluyor...

Muzların arasında gizli bir yılan var! Sadece IQ'su 130 ve üzeri olanlar 5 saniyede buluyor...

Resimde muzların arasına gizlenmiş yılanı bulmaya çalışın. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip kişiler, saklanan yılanı 5 saniyede tespit edebilir.

Optik illüzyonlar genellikle beynin bir şeyleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, bir çizimin veya bir kişinin akıllara durgunluk veren ve şekil değiştiren görüntüleridir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsamalar vardır. Araştırmalar, normal bir insan beyninin nesnelere veya görüntülere farklı şekilde bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturabildiğini gösteriyor. Çoğu zaman bu optik illüzyonlar, olayları nasıl algıladığınıza ve zeka seviyenize ışık tuttuğu için psikanaliz testinin bir parçası haline gelir. Bu sefer resimdeki muz yığınının içinde saklanan yılanı görmeniz gereken optik illüzyonun zekice bir örneğini bulduk.

1.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ YILANI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görüntü hem yetişkinler hem de çocuklar için tasarlanmış bir zeka oyunudur. Bu optik illüzyonda bir yığın muz görebilirsiniz. Ancak yığının içinde bir yerde bir yılan saklanıyor. Bu eğlenceli bulmaca “ Bu muzların arasında bir yılan var” ipucunu vererek izleyicileri gizli hayvanı bulmaya zorluyor.

Bu optik yanılsamanın en zorlu kısmı, muz yığınının içindeki gizli yılanı tespit etmektir. Görüntü, resimdeki gizli yılanı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu. Bu optik yanılsama görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ YILANI GÖRDÜN MÜ?

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve muzların arasındaki gizli yılanı bulmaya çalışın. Yılanı tespit etmek çok zor görünebilir, ancak görüntünün sol orta tarafına bakarsanız gizli yılanı fark edebileceksiniz. Yılanın gövdesi sarı muzlarla kamufle edilmiştir. Ancak yılanı dişlerinden ve ağzından tanıyabilirsiniz. Gizli yılanı gördün mü?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Resmin içindeki muz yığınının içindeki gizli yılanı sadece 5 saniye içinde tespit edebilmeniz durumunda, bunun olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Araştırmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı. Gizli yılanı hala bulamayanlar aşağıdaki resmi kontrol edebilir.

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN