Muzun kabuğunu sakın çöpe atmayın! Dişinize sürün mucizeye anında tanık olun: Aktarların büyük sırrı ifşa oldu

Muzun kabuğunu sakın çöpe atmayın! Dişinize sürün mucizeye anında tanık olun: Aktarların büyük sırrı ifşa oldu

Muz; sağlıklı mineral ve vitaminler ile doludur. İster çocuğunuzun beslenmesine ve ister kendi diyet programınıza dahil etmek için mükemmel bir besindir. Muz, lifli yapısının yanı sıra yanı sıra C vitamini ve B6 vitamini gibi vitaminlerce zengindir. Peki genellikle hepimizin çöpe attığı muz kabuğunun aslında ne işe yaradığını biliyor muydunuz?

Muz lezzetli ve besin dolu ama bu besinler dişlerinizi beyazlatacak mı? İnternette bir diş beyazlatma hilesi yayıldı ve gizli içeriğe inanamayacaksınız: muz kabuğu. İnsanlar pırıl pırıl dişlerle kalacaklarını umarak dişlerinin üzerine muz kabuklarını sürüyorlar, ancak bu tüyo gerçekten işe yarıyor mu? Bu potasyum açısından zengin meyvenin size daha beyaz dişler sağlayıp sağlayamayacağını öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

basliksiz-15.jpg

MUZ KABUĞU DİŞLERİ BEYAZLATIR MI?

Diş beyazlatma aslında dişleri daha parlak hale getirmek için beyazlatma işlemidir. Kimyasallar ve aşındırma (fırçalama) kombinasyonu lekeli veya sarı renkli dişlerin rengini açar. Muz kabukları, dişleri beyazlatmak için yeterince güçlü doğal kimyasallar içermez ve kabuğun dişlere sürtünmesi veya aşınmasının içsel lekeleri (dişin kendisinin renk değişikliği) parçaladığı kanıtlanmamıştır.
  • Dişlerinize muz kabuğu sürmek, yüzey lekelerini çıkarmaya yardımcı olmak için bir eksfoliyatör görevi görür.
  • Bu hileyi destekleyen hiçbir bilimsel kanıt olmasa bile, denemekten zarar gelmez! Muzu daha sonra fırçalarsanız, diş minenize zarar verecek şekerler geride kalmaz.

muz-kabugunun-faydalari-fb.webp

MUZ KABUĞU İLE DİŞLERİNİZİ NASIL BEYAZLATIRSINIZ?

1. Olgun bir muzun kabuğunu soyun: Mükemmel derecede olgun bir muz seçin. Parlak sarı ve hafif benekli. Bu tüyoyu destekleyen insanlar olgunlaşmış muz kullanmanızı önerir. Muzu açın ve kabuğunun dişlerinizi kaplayacak kadar büyük bir kısmını ayırın. Nefis bir atıştırmalık için muzun içini yiyin veya daha sonra lezzetli bir smoothie için buzdolabına koyun.
  • Muzu aşağıdan yukarıya doğru soymayı deneyin, bu kabukta daha az lif bırakacaktır.
  • Muz kabuğu çok büyükse kesmek için bir bıçak veya makas kullanın.
2. Kabuğun içini dişlerinize sürtün: Dişlerinizi birbirine bastırın ve sırıtıyormuş gibi dudaklarınızı dişlerinizden uzaklaştırın. Kabuğun içini alın ve dişlerinize ileri geri sürün. Tüm dişleriniz kaplanana kadar sürtünmeye devam edin. Muzu yaklaşık 10 dakika dişlerinizin üzerinde bekletin.
  • Muzu dişinizden yalamamaya çalışın. Lezzetli olduğunu biliyoruz ama 10 dakika geçtikten sonra yiyebilirsiniz.
3. Muz kalıntısını gidermek için dişlerinizi fırçalayın: Muzu 10 dakika dişlerinizin üzerinde beklettikten sonra, dişlerinizi normalde yaptığınız gibi fırçalayın. Bu dişleri güzel ve temiz hale getirmek için diş macunu ve yumuşak, dairesel hareketlerle ıslak bir diş fırçası kullanın.
4. Muz kabuğunu 2 ila 3 hafta boyunca dişlerinize sürtmeyi tekrarlayın: Bu hileyi destekleyenler hemen sonuç alamayacağınızı iddia ediyorlar ve bunu 2-3 hafta boyunca her gün yapmanızı öneriyorlar. Her gece dişlerinizi fırçalamadan önce yapmayı deneyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN