Naci Görür o ilde yaşayanları korkuttu! Turistik bölge için deprem uyarısı!

Naci Görür o ilde yaşayanları korkuttu! Turistik bölge için deprem uyarısı!

Uzman isim Naci Görür'den o ilde yaşayanlara uyarılar geldi. Depremler üzerine tahminlerde bulunan Görür, Türkiye'nin en çok turist alan dev ili hakkında uyarılarda bulundu. Milyonları panikleten o uyarı ve iller haberimizde.

6 Şubat asrın felaketi sonrasında vatandaşlar tedirgin bekleyişe geçerken haftalar öncesinden söyleyerek bildiren deprem için önlem alınması konusunda uyarılarda bulunan Naci Görür, en kalabalık şehri İstanbul için deprem uyarısında bulundu. Naci Görür'den kışın 3 Milyon, yazın ise 10 milyon nüfusa çıkan il için deprem uyarısı yapıldı.

ANTALYA'DA DOĞAL AFET UYARISI

Naci Görür, 6 Şubat 2023 deprem felaketi için önceden uyarılarda bulunurken fay hatları üzerinde bulunan 24 il için Antalya'nın yer aldığı ve yakınında deprem üretebilecek fay zonları olduğu görüldü. Antalya ili için tsunami riski olabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

Katıldığı televizyon programlarında deprem konusunda sık sık uyarılarda bulunan uzman isim fay uzmanı kesilmiş durumda olurken hangi fayın kırılacağı hakkında tartışmalar devam ediyor. Köylerin depreme dayanıklı olması gerektiği kasabaların ve şehirlerin depreme dirençli hale getirilmesi için mücadele verilirken yöneticilere gerçekleri öğretmek için çaba gösterileceği belirtildi.

Naci görür deprem

Antalya Körfezi'nde yer alan durumlarda farklılık gösterir. Batı bölgesinde, genellikle sağlam olarak kabul edilen traverten tabakaları bulunur. Antalya'nın önemli bir kısmı bu tabakalar üzerine kurulmuştur. Bununla beraber sorunlar gündeme geliyor.

Fethiye-Burdur fay zonu oldukça önemlidir ve bu zon üzerinde daha önce 7.2 büyüklüğünde depremler yaşandı. Bu fay zonu Antalya'ya 90 kilometre mesafede yer alır. Akşehir fay zonu ise 115 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve Kıbrıs fay zonu ise 116 kilometre uzaklıktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN