İlk kez naneli ayran içenler, sade ayranın yüzüne bakmıyor!

İlk kez naneli ayran içenler, sade ayranın yüzüne bakmıyor!

Yaz aylarının serinleten organik içeceği ayran, mide hastalıklarını önleyici birçok etkisi bulunuyor. Son dönemde klasik ayranın dışında 'naneli ayran' kafelerde en çok tercih edilen soğuk içecekler arasında yer alıyor. Öyle ki, ilk kez naneli ayran içenler, bir daha sade ayran tüketmiyor.

Milli içeceğimiz ilan edilen 'ayran', yoğurdun su ile karıştırılması ve içine tuz eklenmesi sonucu elde ediliyor. Ayran, hem serinletici olması hem de iştah açması nedeniyle yaz aylarında sıkça tüketiliyor. Serinletici ve ferahlık verici özelliklerinin yanında sağlık açısından da oldukça faydası bulunuyor.

Türk mutfağının en eski içecekleri arasında olan ayran; kalsiyum, potasyum gibi minerallerin yanında A, B2, B6 VE B12 gibi vitaminleri de içeriyor. Son yıllarda kafelerin yaygınlaşmasıyla 'naneli ayran' yoğun ilgi görüyor.

img-3633-768x1024.jpg

LEZZETLİ NANELİ AYRAN TARİFİ

Malzemeler

* 2 su bardağı yoğurt
* 4 su bardağı su
* 5 dal taze nane
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı tuz

NANELİ AYRAN YAPILIŞI

* Yoğurdu ve bir bardak suyu derin bir kabın içerisine alın. Daha sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çatalla karıştırın.

* Ardından tane naneleri ince ince kıyarak yoğurda ekleyin. Bir yandan karıştırma işlemine devam edin.

* Son olarak tuzu ve kalan suyu ekleyerek karıştırmayı tamamlayın. Kuru nane ile servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN