Nar ekşisi sosu yasaklandı mı, neden yasaklandı?

Nar ekşisi sosu yasaklandı mı, neden yasaklandı?

Nar ekşisine yeni düzenleme; Nar ekşisi yasaklandı mı? Nar ekşisine ilişkin yeni düzenleme, tüketicilerin satın aldıkları ürünlere güvenebilmelerini ve etikette listelenen bileşenlerin içindekileri doğru bir şekilde yansıtmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Nar suyundaki şekerin karamelize edilmesiyle elde edilen bir ürün olan nar ekşisi ile ilgili son dönemde yaşanan gelişmeler tüketiciler arasında kafa karışıklığına neden oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Bu yeni yönetmelik nar aromalı sos, nar ekşisi, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünleri etkiliyor.

Nar Ekşisi Yasaklandı mı?

Yeni yönetmeliğe göre nar ekşisine nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemiyor. Dolayısıyla nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, nar ekşisi sosu, nar aromalı şurup, nar ekşisi şurubu gibi isimlerle nar ekşisine benzer ürünler ülkede satılamayacak.

Nar Ekşisi Nedir?

Nar Ekşisi Neden Yasaklandı?

Bu ürünlere getirilen yasak, nar ekşisi izlenimi veren ancak narın yanı sıra başka bileşenler de içeren ürünlerin yeni düzenlemeye uygun olmamasından kaynaklanıyor. Bu kapsamda iç piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler 30 Haziran 2024 tarihinden sonra piyasada bulunamayacak.

Nar Ekşisi Nedir?

Nar ekşisi, nar suyundaki şekerin karamelize edilerek suyunun buharlaştırılmasıyla elde edilen bir ürün. Balzamik sirkeyi andıran ekşi ve tatlı bir tadı vardır. Tüm güney mutfaklarında kullanılan popüler bir malzemedir ve Hatay'ın nar ekşisi özellikle ünlüdür.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN