Netflix şifre paylaşımı için çözümü buldu! Artık şifre paylaşma rafa kalkıyor, bu hesaplar direkt askıya alınacak

Netflix şifre paylaşımı için çözümü buldu! Artık şifre paylaşma rafa kalkıyor, bu hesaplar direkt askıya alınacak

Dünyanın en çok kullanılan dizi ve film izleme platformlarından birisi olan Netflix şifre açıklamasıyla gündeme geldi. Dijital olarak film ve dizi izlenen platformda şifre gizliliğine daha öncesinde pek önem verilmiyordu. Bu durumda ise kullanıcılar arasında şifre paylaşımı kolaylıkla sağlanabilirken Netflix'den şifre açıklaması geldi. Farklı hanelerde kullanılan hesapları tespit etmek için yeni sistem üzerinde çalışılıyor. işte tüm detaylar...

Netflix hesap paylaşımında yeni sistem!

Dijital seyir keyfi veren Netflix şifre paylaşımına dair yeni açıklamalarda bulundu. Bir hesabın farklı hanelerde farklı kişiler tarafından kullanılmasını önlemek amacıyla çalışmalar yapan Netflix sistem hakkında bilgi verdi.

Sistemin çalışma prensibini duyuran Netflix paylaşımcı kullanıcılarını üzdü. Dijital dizi ve film izleme platformuna gelecek yeni güvenlik sistemi ile birlikte arkadaşının, ailesinin veya sevgilisinin hesabından farklı bir ev üzerinden giriş yapma devri sona eriyor.

Geçtiğimiz aylarda Netflix tarafından doğrulanan şifre paylaşım engeli sistemi duyuruldu. Yeni sistemin çalışma yöntemleri ise kullanıcıyı hayretler içerisinde bıraktı.

Şifre paylaşımı engellemeye yönelik güncellemelerin ise mart ayının sonlarına doğru getirileceği söyleniyor. Ortak Netflix hesabı alan vatandaşlar ise yeni gelen şifre güncellemesiyle birlikte kara kara düşünür hale geldi.

1-005.jpg

Netflix hesaplarınız kapatılabilir!

The Streamable tarafından aktarılanlara göre dijital platform olan Netflix, mart ayı sonu itibariyle getireceği güvenlik sisteminde sadece aynı hane içerisinde şifre paylaşımı yapılmasına izin veriyor.

Yapılan güvenlik güncellemesi ile birlikte hesabın oturum açtığı cihazlar, hesap sahibinin evinde yer alan modeme 31 gün içerisinde bir kez bağlanmaması durumunda bloke edilecek.

Sadece bu kadarla da kalmayarak oturum açılan hesabın ana lokasyona bağlı olup olmadığını öğrenebilmek adına IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap aktivitelerine dair verilere dikkat edilecek.

the-most-watched-series-on-netflix.webp

Seyahat yapanlara geçici Netflix şifresi!

Hesap sahibinin seyahat halinde olması durumunda Netflix hesabına erişebilmesi için geçici bir şifre verilecek. Hesap sahibine verilen geçici şifre ise 7 gün boyunca üst üste kullanılabilecek.

Duyurulan güvenlik sistemi ile birlikte uzun süreli seyahat eden vatandaşlar ve şehir dışında okuyan vatandaşların bu durumdan nasıl etkileneceği ise merak konusu oldu.

İlerleyen zamanlarda öğrencileri ve uzun süreli tatil yapan vatandaşlar için de güncelleme gelebilir. Netflix'e gelecek olan şifre sistemine dair düşünceleriniz nelerdir?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN