Netflix yaptı iki katına ulaştı! 8 dolar ödemeden kimse izleyemeyecek: Türkiye’de de başlıyor

Netflix yaptı iki katına ulaştı! 8 dolar ödemeden kimse izleyemeyecek: Türkiye’de de başlıyor

Netflix şifre paylaşımı kısıtlaması ile kullanıcı sayısını ikiye katladı. Daha fazla abone sayısına sahip olmak adına attığı adımlar atan Netflix, emeklerinin meyvesini topluyor. İşte Netflix'in o kararı…

Dünya genelinde en çok kullanılan dizi film platformu Netflix, geçtiğimiz süreçte uygulanmaya başladığı yeni yöntem ile kullanıcı sayısını ikiye katladı. Platform kullanıcıları için yeni önlemler alırken çifte paylaşım kısıtlaması kullanıcıların dikkatinde yer alıyor. Bazı ülkelerde devreye alınan şifre paylaşım kısıtlaması ile abone sayısının ikiye katlandığı görüldü. Arkadaşları ya da ailesi ile şifre paylaşımı yapanlara yeni önlemler alınmaya başladı. Netflix tarafından alınan karar ile birlikte abone sayısının %102 oranında arttığı görüldü. İşte Netflix'in o kararı…


NETFLİX'TEN İSABETLİ KARAR

Amerika'da mayıs ayı içerisinde başlayan şifre paylaşım yasağı Netflix platformunda abone sayısının artmasına neden oldu. Platforma abone olmak için binlerce kişi başvuruda bulunurken alınan karar saatler içerisinde abone sayısını arttırmaya başladı. Geride kalan 60 günlük ortalamaya bakıldığında ise Netflix'in abone sayısının %102 oranında arttığı belirlendi. Günlük olarak kayıt sayısı Netflix platformunda 73.000'e kadar yükseldi.

netflix-5.jpg

ABONELİKLER İPTAL OLDU

Şifre paylaşım yasağı ile birlikte kullanıcı sayısını arttıran Netflix birçok kullanıcı da kaybetti. Alınan karar ile birlikte birçok kullanıcı aboneliğini iptal ettirirken yeni abone olan kişilerin de platforma katıldığı görüldü. Ancak abone olan kişilerin sayısı iptal ettirenlere göre daha yüksek oranda kaldı. Netflix tarafından alınan karar doğrultusunda hane dışında aynı şifre ile dijital platform kullanmak isteyen kişilerin kişi başına aylık 8 dolar ödeme yapması isteniyor.

netflix-izlemek.jpg

Bunun yanı sıra dijital platformda hesap sahibi dışında başka herhangi bir kullanıcının da ödeme yapmadığı durumda erişim sağlayamayacağının altı çizildi. Aldığı karar doğrultusunda istediği hedefe ulaşan platform yakın zaman içerisinde diğer ülkelerde de aynı uygulamayı geçmeyi planlıyor. Şifre paylaşım yasağı henüz Türkiye'de uygulanmaya başlamadı. Türkiye'de uygulanacak yöntem ile abone sayısının artıp artmayacağı ise merak edilen konular arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN