Ölüm döşeğindeki insanlara soruldu: En çok pişmanlık gerekçesi şaşırttı! İnsan bu dünyada ne yapıyorsa kendine yapmalı...

Ölüm döşeğindeki insanlara soruldu: En çok pişmanlık gerekçesi şaşırttı! İnsan bu dünyada ne yapıyorsa kendine yapmalı...

Uzun yıllar boyunca ölümü bekleyen hastaların yanında bakıcılık yapan hemşirenin derlediği kitapta, ölmek üzere olan insanların dile getirdikleri pişmanlıkları hem üzdü, hem düşündürdü. İşte, ölümden önce yaşanan en büyük pişmanlıklar...

Avustralyalı hemşire Bronnie Ware'in kitabı 'The Top Five Regrets of the Dying' (Ölen İnsanların Başlıca 5 Pişmanlığı) sosyal medyada yeniden gündem oldu.

ÖLMEDEN ÖNCE EN ÇOK PİŞMAN OLUNAN ŞEYLER NELER?

Kitapta yer alan 'ölümden önceki başlıca 5 pişmanlık' şöyle:

1) "Keşke başkaları için değil kendim için yaşasaydım."

Birçok kişi, son anlarında kendi hayallerinin peşinden gitmemiş olmanın, sürekli ailelerini ve sevdiklerini mutlu etmeye çalışmanın üzüntüsünü yaşıyor.

2) "Keşke bu kadar çok çalışmasaydım."

Tele1'de yer alan habere göre, ölümün eşiğine gelen insanlar genelde hayatlarının çalışmakla geçtiğini, kendilerini ve sevdiklerini ihmal ettiklerini düşünüyor.

3) "Keşke duygularımı ifade edecek cesaretim olsaydı."

Hayatını duygularını ve isteklerini bastırarak geçiren insanlar, son anlarında bunun pişmanlığını yaşıyor. Birçok kişi, bu nedenle yaşadıkları hayal kırklıklarını, biten ilişkilerini hatırlıyor.

4) "Keşke arkadaşlarımla bağımı koparmasaydım."

İnsanlar zamanla biten arkadaşlıklarını hayatlarının son günlerinde hatırlıyor ve arkadaşlarına duydukları özlem artıyor.

5) "Keşke daha mutlu olabilseydim."

Günlük hayatın koşuşturmacasında mutluluğu genelde aramayan insanlar, ölmeden önce bunun pişmanlığını hissediyor. Sürekli olumsuz şeyler düşünmekten pişman olan insanlar, hayatlarını değiştirecek ve kendilerini mutlu edecek seçimler yapamadıkları için üzüntü yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN