Ölümsüzlüğün sırrı bu 3 besinden geçiyor! İbn-i Sina’nın gizli sırları açığa çıktı: 100 yaşına kadar hastalık uğramıyor

Ölümsüzlüğün sırrı bu 3 besinden geçiyor! İbn-i Sina’nın gizli sırları açığa çıktı: 100 yaşına kadar hastalık uğramıyor

Tıp dünyasına yön veren önemli isimlerden biri olan İbn-i Sina'nın sağlık sırları gün yüzüne çıkıyor. Ölümsüzlüğün sırrı meğer bu 3 besinden geçiyormuş. İşte ömrü uzatan 3 besin…

Hayatının sağlıklı bir şekilde sürdürmek isteyen birçok kişi doğal yöntemlere başvurmaktadır. Ölümsüzlüğü bile bulduğu söylenen İbn-i Sina, uzun yaşamın sırrı için o üç besini işaret etti. Beslenme düzeninde bu besinlere yer verenler 100 yaşına kadar rahat bir şekilde yaşıyor. İşte ömrü uzatan 3 besin…

ÇAM FISTIĞI

K vitamini açısından oldukça zengin olan çam fıstığı, nadir bitkiler arasında yer alıyor. Kısmi yüz felci geçirmiş kişileri sık sık tüketmesi gereken çam fıstığı C vitamini açısından da çok zengindir. Hücresel bozulmaları gideren çam fıstığı ölümsüzlüğün iksiri olarak görülmektedir.

cam-fistigi.jpg

ISIRGAN OTU

Nefes problemleri zaman zaman büyük problemlere yol açarken boğazda ve akciğerde mukoz azalması nefes sorunun ortaya çıkarıyor. Virüsten kaynaklı azalan mukozdaki nem oranının düştüğünü belirten uzmanlar öksürük krizleri de dahil olmak üzere en faydalı bitkinin ısırgan otu olduğuna karar vermiştir.

isirgan-otu.jpg


Değdiği yerde kaşıntıya ve yanma yapan ısırgan otu, dikkatlice toplandıktan sonra kaynatılarak tüketilmesi gerekmektedir. Isırgan otunun yakıcı hissi vücuttaki tüm virüslerin temizlenmesini sağlamaktadır.

BAKLA

İlerleyen yaşlarda oldukça fazla olan hücre deformasyonu cilt parlaklığını olumsuz etkilemektedir. İbn-i Sina, bu durumun önüne geçmek için çocukluk çağlarından itibaren düzenli olarak bakla tüketilmesini tavsiye ediyor.

bakla.jpg

BAKLA NEDEN TÜKETİLMELİDİR?

Oldukça zengin bir İçeriğe sahip olan bakla protein ve karbonhidrat açısından yeterli düzeyde yer almaktadır. A, B, C ve B2 vitaminleri vitaminlerini içinde bulunduran bakla İdrar yolu sorunlarına da iyi geliyor. Baklanın faydaları şu şekildedir:

  • Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır.
  • Doğal depamin kaynağıdır.
  • Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar.
  • Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
  • Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kötü kolestrolü düşürmeye yardımcıdır.
  • Kırmızı et tüketilmesi önerilmeyen kişiler tarafından protein ihtiyacını karşılamak için tüketilir.

bakla-yemegi.jpg

BAKLANIN ZARARLARI NELERDİR?

Her besinin faydası olduğu kadar zararları da bulunmaktadır. Besinlerin belirli miktarda tüketilmesi fayda sağlarken fazla tüketilmesi zararlı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Her şeyin dozunda tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar baklanın zararlarını da şu şekilde açıkladı:

  • Haftada 3 yılı daha fazla tüketilen bakla hazımsızlık sorunu ortaya çıkarır.
  • Karaciğer sağlığı açısından tehlike ortaya çıkaran baklanın taze olarak haşlanıp tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.
  • Bakla şeker hastaları için riskli bir besin olabilir.
  • Doktorunuza danışarak ölçünüzü belirleyebilirsiniz.
  • Kimi durumlarda favizm rahatsızlığına neden olan bakla, kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Bakla zehirlenmesi olarak bilinen bu hastalık genellikle baklayı ilk defa tüketen kişilerde yaşanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN