Otel odalarındaki gizem çözülüyor! Yatak üzerindeki o örtünün anlamını herkesi şaşırttı! Meğer bunun için kullanılıyormuş

Otel odalarındaki gizem çözülüyor! Yatak üzerindeki o örtünün anlamını herkesi şaşırttı! Meğer bunun için kullanılıyormuş

Otel odasında kalan kişilerin rastladığı o örtünün anlamı merak ediliyor. Yatakların ayak ucunda yer alan bu örtünün ne işe yaradığını Hiç merak ettiniz mi? Sadece dekorasyon için koyuluyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte otel odalarındaki gizemli örtünün anlamı…

Hemen hemen otele giden herkesin karşısına çıkan bir durum olan örtüler zaman zaman merak edilen konulara dönüşüyor. Bir yatağın ucunda serili olan kumaş parçası dikkat çekerken bu örtülerin ne işe yaradığı da ortaya çıktı. İşin sırrı o ölçülerde yatıyormuş. İşte otel odalarındaki gizemli örtünün anlamı…

OTELLERDEKİ GİZEMLİ ÖRTÜNÜN ANLAMI

İngilizce'de bed runner olarak bilinen o örtüler resmen bir kurtarıcı görevinde yer alıyor. Google'a yatak koşucu yazdığınızdan birçok sonuç önünüze çıkarken gerçekten o örtülerin ne anlama geldiği de merak konusu oluyor. Dekoratif olarak düşündüğünüz o örtü aslında birçok anlam içeriyor. Bed Runner'ın anlamı şu şekildedir:

bed-runner.jpg

DÜZEN: Herkes bilir ki otel çarşafları genellikle beyazdır. Bunun yanı sıra otelde kullanılan havlular bornozlarda beyaz olarak sunuluyor. Düz beyaz çarşafların ucuz olmasının yanı sıra aynı zamanda temizliği de basittir. Dekoratif çarşaflar yıkama işleminde daha çok zarar görürken düz kumaşlar olabildiğince az hasar alıyor. Aynı zamanda düz beyaz çarşafların misafirler için odada yeni döşenmiş hissi yarattığı da düşünülüyor. Hijyen konusundaki endişelerin ortadan kaldırılması amacıyla yapılan bu yöntemin sıradanlaştırılmaması için de yatak ucu örtülerine yer veriliyor. Hem sıkıcı görünümden kurtulurken hem de temizliği kolaylaştırıyor.

AYAKKABI LEKESİNE KARŞI: Otel odasına adım atar atmaz yatağa uzananlar için büyük bir önlemdir. Beyaz çarşafların kirlenmemesi için koyulan o örtüler çarşafları değil beyaz yorganları ve battaniyeleri de korur.

yatak-ortu.jpg

MALİYET: Odanın ambiyansını ve görüntüsünü geliştiren bu örtüler otel odalarını özelleştirmek için de kullanılmaktadır. Bu örtüler ekstra bir şey eklemenin de maliyetini en aza indiriyor.

KAYBOLMAYA KARŞI: Chip.de yer alan açıklamalar doğrultusunda yatak çarşafları ile zıt renge sahip olan bu örtülerin anahtar, cep telefonu gibi küçük eşyaların kaybolmamasını önlediği söyleniyor.Bu örtüler şahit küçük eşyalar kolayca bulunabiliyor.

TASARIM: Otel odalarının renkleri ve atmosferi ile uyumlu olan bu örtüler aynı zamanda Göze hitap ediyor. Daha temiz ve çekici bir görünüm sağlayan örtüler Küçük boyutlu olması nedeniyle maliyet açısından da kazanç sağlıyor. Uygun fiyatlı bir dekorasyon yöntemidir.

yatak-bed-runner.jpg

HİJYEN: Gel gelelim ki bu örtülerin en büyük amacı hijyen sağlamaktır. Otel odasına gelen konukların bavul, seyahat çantaları, günlük giysiler ve ceketlerini genellikle yatağın üzerinde bıraktığı görülmektedir. Bu nedenle örtü ve çarşafların kirlenmemesi ve bakteri oluşmaması için bu çarşaflardan yardım alınıyor.

PRATİKLİK: Bu örtülerin pratiklik açısından da oldukça önemli olduğu görülmektedir. Bu tarz büyük bir yatak örtüsünden daha pratik temizlenen küçük örtüler yatağı da hızlı bir şekilde serilmektedir.

KOLAY YIKANABİLİR: Boyutlarının küçük olması nedeniyle kolay temizlik sağlayan örtüler temizlik açısından oldukça pratiktir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN