Öyle bir lezzet ki, sıraya girmek gerekiyor! O yemek için randevu almak şart

Öyle bir lezzet ki, sıraya girmek gerekiyor! O yemek için randevu almak şart

Öyle bir lezzet ki damaklarda bıraktığı tat adeta mest ediyor! Ancak kötü yanı ise bu yemeği yemek için sıraya girmek gerek! O yemek için randevu şartı var...

Havza, Kavak, Asarcık ve Ladik ilçelerinde sayıları hızla artan "kaz asma" tesislerinde kaz etinden yapılan eşsiz tirit, yöre halkını bir araya getiren geleneksel "tirit geceleri" ile sofralarda yerini buluyor. Bu lezzetin tadına varabilmek için ise randevu almak şart.

Kaz asma yöntemiyle pişirilen tirit, bölgede kendine özgü bir lezzet sunuyor. Tesislerin sahiplerinden biri olan Mustafa Cendek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden evlerde özel bacalara asılarak hazırlanan tiridi günümüzde aynı geleneksel yöntemle pişirerek müşterilere sunduklarını belirtti.

Cendek, 13 yıldır kaz tiridi yaptığını ve bu lezzetin odun ateşinde asılarak ve kendi yağını yakarak elde edildiğini vurgulayarak, "İyi bir kaz tiridi odun ateşinde asarak ve kendi yağını yakarak olur. Tirit ortalama iki saatte pişiyor. Pişen kazları doğrayarak servis haline getiriyoruz. Pişmiş pilavımızı kazın kendi yağı ile yağlıyoruz. Yaktığımız yağa yufkaları bandırıyoruz, tepsinin etrafına döşüyoruz. Burada bir damla dahi su olmaz, kaz sadece kendi yağı ile pişiyor. Halkımız da bu lezzete geliyor." dedi.

RANDEVULAR ŞUBATIN 15'İNE KADAR DOLU

tirit-1.jpg

Randevu ile hizmet verdiklerini söyleyen Cendek, tiridin hazırlanma ve pişirilme sürecinin zaman alması nedeniyle müşterilerden önceden randevu almalarını istedi. Cendek, "Son yıllarda tiride olan ilgi arttı. Çevre illerden müşterilerimiz var. Hazırlanması zaman aldığı için önceden randevu alıyoruz. Şu an randevularımız Şubat'ın 10-15'ine kadar dolu. Bu yıl elimdeki kazlar yetmedi sezona. Şubat ayının sonunda işletmeyi kapatacağım. Zaten Şubat ayından sonra kazlar yumurtlamaya başlar. Yumurta ve kuluçka döneminde kaz artık yenilmez ve müşteriye verilmez." şeklinde konuştu.

Havza'nın ünlü kaz tiridini tatmak için gelenlerden biri olan Hasan Horozoğlu ise, "Bu yıl Havzalı ve aile dostumuz Şahin ailesinin davetlisi olarak geldik. Geçen yılda ondan önceki yılda geldik tirit için. Gayet hoş bir tadı var. Zaten Havza'da da kaz meşhur." diyerek, bölgenin eşsiz lezzetini övgüyle dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN