Patates suyunu yüzüne süren bebek gibi cilde merhaba diyecek! Bu faydasını sadece Koreliler biliyor

Patates suyunu yüzüne süren bebek gibi cilde merhaba diyecek! Bu faydasını sadece Koreliler biliyor

Patates suyunun bu faydasını kimse bilmiyordu! Yüzüne süren, bebek gibi bir cilde sahip olacak! Bunun faydasını sadace güzel ciltlere sahip olmalarıyla öne çıkan Koreliler biliyor...

Cilt bakımı dünyasında yeni bir mucize: patates suyu! Günlük hayatımızda sık sık tükettiğimiz patates, artık güzellik rutinimizin de vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. İçeriğinde bulunan A, C, K, E ve B6 vitaminleri ile fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, folik asit ve beta-karoten gibi minerallerle dolu olan patates suyu, cilt sağlığımız için adeta bir hazine niteliğinde.

PATATES SUYUNUN CİLDE FAYDALARI

patates-suyu-1.webp

Cildimizi besleyen ve güzelleştiren patates suyunun faydaları saymakla bitmiyor. İşte bu mucizevi sıvının cilde olan faydaları:

Kırışıklıklarla Savaş:
Patates suyu, içeriğindeki potasyum sayesinde cildin elastikiyetini arttırarak ince kırışıklıklarla mücadele ediyor. Erken yaşlanma belirtilerini azaltarak cildimizi genç ve sağlıklı tutuyor.

Akne ve Sivilcelerle Vedalaşın:
Doğal antibakteriyel ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olan patates suyu, akne ve sivilceleri tedavi etmede etkili bir yardımcıdır. Cildi bakteri ve mikroplara karşı koruyarak, sivilce ve aknenin oluşumunu engeller.

Ton Dengesini Sağlayın:
Folik asit açısından zengin olan patates suyu, cildin nem ihtiyacını karşılayarak ton dengesini sağlar. Cildi nemlendirir ve daha canlı bir görünüm kazandırır.

Cilt Rengini Açın:
Göz altı morluklarından güneş lekelerine kadar pek çok leke ve renk düzensizliğini gidermede etkili olan patates suyu, cildin tonunu açar ve daha aydınlık bir görünüm sağlar.

Gözenekleri Temizleyin:
Doğal bir tonik gibi çalışan patates suyu, cilt gözeneklerini derinlemesine temizler ve ölü hücrelerin atılmasını sağlar. Cildin yenilenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir cilt görünümü sunar.

Nemlendirme ve Sıkılaştırma:
Cildi nemlendirir ve sıkılaştırır, ince çizgi ve sarkmalarla mücadele eder. Ayrıca ciltteki çatlakların görünümünü azaltır ve cildin genç ve canlı kalmasını sağlar.

PATATES SUYU İLE HAZIRLANAN MASKELER

Patates suyunun cilde faydaları nelerdir? Patates suyu cilde iyi gelir mi? - Cilt Bakımı

Patates suyunun bu muhteşem faydalarından yararlanmak için evde kolayca hazırlayabileceğiniz maskeleri deneyebilirsiniz. İşte size birkaç etkili tarif:

Göz Altı Morlukları ve Lekeler İçin Patates Suyu Maskesi:
Göz altı morluklarına ve cilt lekelerine karşı etkili olan bu maske için bir parça patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Elde ettiğiniz suyu göz altlarına ve lekelerin üzerine uygulayın ve 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Maske:
Kuru ve pul pul dökülen ciltler için ideal olan bu maske için rendelenmiş bir patatesle bir yemek kaşığı lor peynirini karıştırın. Temiz cilde uygulayın ve 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Akne ve Sivilce Karşıtı Maske:
Yağlı ve akneye meyilli ciltler için harika bir çözüm olan bu maske için patates suyunu bir miktar elma sirkesi ile karıştırın. Her gece yatmadan önce sivilceli bölgelere uygulayın ve durulamayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN