Patates ve soğanlarınızı çöpe gitmekten kurtaracak yöntem! Ne çürüme ne filizlenme... İlk günkü gibi tazecik

Patates ve soğanlarınızı çöpe gitmekten kurtaracak yöntem! Ne çürüme ne filizlenme... İlk günkü gibi tazecik

Patates ve soğanların saklanması birçok kişi için oldukça zor bir durumdur. Çünkü hassas olan bu sebzeler kısa süre içinde çürümeye ve filizlenmeye meyillidir. Ancak, uygulanacak birkaç kolay yöntem ile patates ve soğanlarınızı ilk günkü tazeliğinde aylarca saklamanız mümkün. İşte, patates ve soğanı taze tutan o saklama yöntemleri...

Patates ve soğan, mutfakların en fazla kullanılan sebzeleri arasında yer alıyor. Fakat, bu sebzeleri uzun süre saklama konusunda herkes oldukça zorlanıyor.

Patates ve soğanların çürümesi ya da filizlenmesi maddi olarak kayıp olduğu gibi aynı zamanda sağlık açısından da oldukça riskli bir durum. Sizler için hazırladığımız yöntemleri kullanarak patates ve soğanlarınızı artık aylarca saklayabilecek ve sağlıklı bir şekilde tüketebileceksiniz. İşte, patates ve soğan saklama yöntemleri:

KURU VE SERİN BİR YER OLMASINA DİKKAT

Patates ve soğanların, kuru ve serin bir yerde saklanması oldukça önemli. Çünkü, sıcaklım ve nem bu sebzeleri etkiler. Bu yüzden, buzdolabında saklamak yerine, kuru bir depo ya da kilerde saklamanız daha sağlıklı olacaktır.

KURU KUMLU TOPRAK

Patates ve soğanları, kuru kumlu toprakta saklamak da etkili bir yöntemdir. Topraktaki nemi alan bu sebzeler, böylelikle daha uzun süre tazeliklerini koruyabilir. Bu yöntemi için, temiz bir çuvalı kumla doldurarak içine patates ve soğanlarınızı gömebilirsiniz.

cuma-haber-2-ic.jpg

HAVALANDIRMALI TORBALAR

Havalandırmalı torbalar, sebzelerin nefes almasını sağlar ve böylece çürüme ya da filizlenme sorunu yaşanmaz.

GAZETE KAĞIDI

Gazete kağıdı patates ve soğanların nemini emerek, daha uzun süre dayanmalarını sağlar. Bu yöntemi, gazete kağıtlarını sebzelerin üzerine serip sıkıca sararak uygulayabilirsiniz.

KURU SOĞUK HAVA

Patates ve soğanları, kuru soğuk havada saklamak da etkili bir çözümdür. Bu yüzden sebzelerinizi, balkon ya da teras gibi açık yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Ancak, sebzelerinizin donmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN