Pirinç pilavı pişirmeden önce bunu yapmayanlar zehirlenebilir! Tehlike büyüyor aman dikkat

Pirinç pilavı pişirmeden önce bunu yapmayanlar zehirlenebilir! Tehlike büyüyor aman dikkat

Pirinç pilavı pişirmeden önce pirinçleri sudan geçirmek veya kısa bir süre bu suyun içinde bekletmek yaygın bir uygulama. Fakat bu işlem arsenik maddesinden kurtulmak için ne yazık ki yeterli bir işlem değil. Peki, pirinç en iyi neyle temizlenir? Pirinç temizliği nasıl yapılır? İşte, pirinç pilavını doğru pişirme yöntemi...

Pilav, Türk mutfağında severek tüketilen yemeklerin başında geliyor. Pirinç, en çok pilav yapımında kullanılıyor. Fakat pirincin içerisinde bulunan zehirli bir madde olan arseniği tüketmemek için, pilav pişirmeden önce ve pişirirken bazı adımları uygulamak gerekiyor. Bu madde yalnızca pirinç de değil aynı zamanda buğday gibi çeşitli gıdalarda da bulunur. Arsenik, sağlığımızı olumsuz etkileyeceğinden, pirinç pilavını doğru yöntemle pişirmek oldukça önemli.

İYİ PİLAV PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Medyatava'da yer alan habere göre, arseniğin tehlikesini azaltmak için pirinç pilavını doğru bir şekilde pişirmek gerekir. Pirinçteki arsenik zararlı maddesinin etkisini azaltmak için, pirinçleri mutlaka 1 gece öncesinden suda bekletmelisiniz.

Bu şekilde bir sonraki güne kadar beklettiğiniz pirinçteki arsenik maddesinden kolayca kurtulabilirsiniz. Pirinçleri pişirmeden önce iyice durulayın ve yaklaşık 2 katı suyla 5 dakika boyunca ocakta kaynatın. Daha sonra suyunu çektire çektire pilavınızı pişirip sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN