Platonik ne demek?

Platonik ne demek?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre "Platonik" kelimesi, gerçekte var olmayan, düşte kalan, hep öyle kalması istenilen duyguları ifade eder. Bu, genellikle aşk, sevgi ve ilgi gibi duygusal durumlar için kullanılır. Terim, aynı zamanda Eflatuni anlamına da gelir.

Platonik ne demek? Platonik kelimesi, köken olarak Antik Yunan filozofu Platon'a dayanır. Platon, idealist felsefesiyle tanınır ve bu felsefe, gerçek dünyadan ziyade ideal dünyaya odaklanır. Platonik aşk, bu bağlamda, fiziksel olmayan ve daha çok ruhsal bir bağlantıyı ifade eder.

GÜNLÜK HAYATTA PLATONİK

Günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız ya da bazen ilk kez duyduğumuz "Platonik" kelimesi, özellikle aşk ve sevgi bağlamında kullanılır. Bu, fiziksel bir ilişki veya karşılıklı bir duygusal etkileşim içermeyen, genellikle tek taraflı hissedilen duygusal durumları tanımlar.

CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

"Sevgilerimin hiçbirinde platonik olmadığım gibi tiyatro sevgimde de platonik değilim." Bu cümle, kişinin hissettikleri aşkın veya sevginin fiziksel olmaktan ziyade, daha çok ruhsal ve ideale dayalı olmadığını vurgular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN