Pul biber tüketenler aman dikkat! Kimsenin aklından dahi geçmiyor! O rahatsızlığın tetikleyicisi çıktı

Pul biber tüketenler aman dikkat! Kimsenin aklından dahi geçmiyor! O rahatsızlığın tetikleyicisi çıktı

Türk mutfağında sıklıkla tüketilen pul biberin bu zararı kimsenin aklından dahi geçmiyor. Ne olabilir ki diyenlerin tabaklarına doldurarak yediği acı biberin sonu da acı acı çıkıyor. Meğer o rahatsızlığı tetikliyormuş. İşte pul biberin bilinmeyen zararı…

Özellikle doğuda çok sık kullanılan acı biberler hemen hemen her yemeğin içerisinde yer alıyor. Gastronomide lezzet verici bir baharat olarak kullanılan acı biber üzerinde yapılan araştırmalar tüm gerçekliği gözler önüne serdi. Biberden ne olur ki deyip tabak tabak yiyenler sonradan pişman olacak. İşte pul biberin bilinmeyen zararı…

HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR

Eskilerin söylediği “ her şeyin fazlası zarar” sözü bir kez daha gerçek oldu. Fazla pul biber tüketenlere karşı uyarılarda bulunan uzman isimler pul biberin içerisinde yer alan kapsaisin maddesinin mide asidini arttırdığını belirterek ülser gibi mide problemlerine neden olduğunu açıkladı. Pul biber gibi ürünlerin fazla tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar günlük tüketim miktarının bir çay kaşığı ile sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Mide rahatsızlığı bulunan kişilerle birlikte hamilelerinin de pul biber tüketimi konusunda dikkatli davranması gerektiği vurgulandı.

pul-biber-2.jpg

PUL BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?

Vücutta antienflamatuar etkilere sahip olan pul biber gaz giderici olarak da maktadır. İçerisinde bulunan bileşikler ile birlikte besinlerin vitamin ve mineral emilimini arttıran pul biber, Yüksek C vitamini içeriği ile birlikte doğal antibiyotik olarak kullanılıyor. Vücut için mucizevi bir besin olarak bilinmesinin yanı sıra bağışıklık sistemi ile birlikte metabolizmayı da güçlendiren pul biber antidepresan etkisi sağlıyor.

Kanser hücrelerinin bastırılması konusunda da yardımcı olan bir verim bazı ilaçlarla etkileşime girebileceği konusunda uyarılarda peş peşe geldi. Faydası olduğu kadar zararı bulunan pul biberin dikkatli tüketilmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN