Rahatsız edici bakışlara karşı kadınların yeni savunması: Metro gömleği

Rahatsız edici bakışlara karşı kadınların yeni savunması: Metro gömleği

Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte kadınlar, toplu taşıma araçlarında maruz kaldıkları rahatsız edici bakışlardan korunmak için yeni bir yöntem geliştirdi. Sosyal medya üzerinden hızla yayılan bu yeni yöntem, Avrupa ve Amerika'da adeta bir trend haline gelirken Türkiye'de ise henüz geniş çapta benimsenmiş değil.

Taksi veya boş minibüse bindiğinde canlı konum paylaşan, tedirgin olduğunda telefonla konuşuyormuş gibi yapan kadınlar, şimdi de kamufle etmek istedikleri kıyafetlerini 'metro gömleği' adı verilen büyük beden gömlekler ile örtüyorlar. Kadınlar, istenmeyen bakışlardan korunmak için genellikle metroya binerken giydikleri bu büyük beden gömlekleri, varacakları yerde çıkarıyorlar.

2-004.jpg

Bu yeni trend, Avrupa’daki bir TikTok akımı sayesinde tüm dünyaya yayıldı. Independent gazetesinin haberine göre, @rae.hersey kullanıcı adlı Rae'nin "Gideceğiniz yere varıp metro gömleğinizi çıkarabildiğiniz zaman" notuyla paylaştığı video, kadınların bu durumla ne kadar yaygın bir şekilde karşılaştığını ortaya koydu.

Metro gömleği, kadınların karşılaştığı sorunların evrensel olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ayrıca, bu durum toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güvende hissetme haklarına dair daha geniş çaplı bir tartışmayı da gündeme getiriyor. Bu yeni trendin, kadınların toplu taşıma araçlarında daha güvende hissetmelerine yardımcı olması ve konuyla ilgili farkındalığı artırması umuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN