'Reklamlı Netflix'i kimse kullanmaz' deniyordu: Abone sayısı şaşırttı! Güncel rakamları açıkladılar

'Reklamlı Netflix'i kimse kullanmaz' deniyordu: Abone sayısı şaşırttı! Güncel rakamları açıkladılar

Netflix'in reklam destekli abonelik modeli dünya geneline yayılıyor. Reklamlı Netflix'e ilgi olmayacağı öngörülürken Netflix'in reklamcılıktan sorumlu başkanı Amy Reinhard, güncel abone sayısını açıkladı. İşte detaylar...

2022 Ekim ayında Netflix'in reklam destekli abonelik modeli kullanıcıların hizmetine sunuldu. 6 ay sonra platformun reklam destekli abonelik modelinin globalde yaklaşık 5 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı. 2024 Ocak ayında ise bu rakamın 23 milyona ulaştı.

Netflix, bu alanda da adından söz ettirmeyi başardı. Şirket, reklam destekli abonelik modelinin dünya genelinde aylık 40 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu.

REKLAMLI NETFIX'İN ABONE SAYISI KAÇ?

Nisan ayı itibariyle Netflix'in tüm abonelik seviyelerinde toplam 270 milyon kullanıcıya ulaştığı biliniyor. Reklamlı seçeneğin sunulduğu bölgelerde yeni kullanıcıların yüzde 40'tan fazlası bu seviyeyi tercih ediyor.

Webrazzi'de yer alan habere göre, bu gelişmenin yanında Netflix, kendi reklam platformunu da kurmaya hazırlanıyor. Netflix'in reklamcılıktan sorumlu başkanı Amy Reinhard, Netflix'in akış teknolojisindeki liderlik konumuna uygun hale getireceğine inanıyor.

Platform, reklam teknolojisi konusunda Microsoft ile yaptığı ilk ortaklığın ardından Google, The Trade Desk ve Magnite gibi yeni firmaları da reklam ortaklarına ekledi. Bu gelişme, Netflix'in reklam alanında da geniş bir ağ kurma isteğini gösteriyor.

PLATFORMA CANLI YAYIN ÖZELLİĞİ DE GELİYOR

Netflix, reklam teknolojisini kendi bünyesine getirerek reklam planını güçlendirmenin yanı sıra, canlı yayınlara da daha fazla odaklanıyor. Bu durum, platformda önemli değişimlere işaret ediyor. Noel Günü için NFL maçlarının yayın haklarını alması ve canlı komedi programları, Jake Paul ve Mike Tyson boks maçı ve haftalık WWE yayınları gibi birçok canlı etkinliği platformuna eklemeyi planlaması, Netflix'in sadece film ve dizi platformu olmaktan öteye taşıyarak daha geniş bir kitleye ulaşma stratejisinin bir parçası olarak görülebilir.

Bu gelişmeler, rakiplerinin de benzer modeller geliştirmesine yol açabilir. Bu durum, izleyicilere daha fazla seçenek sunarken, reklamverenler için de daha rekabetçi bir ortam oluşturabilir. Bu değişimlerin Netflix'i nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN