Renk paleti testi ile kaç renk gördüğünüzü öğrenin! Eğer 39'dan fazla görüyorsanız gözleriniz çok kesin

Renk paleti testi ile kaç renk gördüğünüzü öğrenin! Eğer 39'dan fazla görüyorsanız gözleriniz çok kesin

Renk algınız ne kadar yüksek biliyor musunuz? Bu renk paleti testi ile kaç renk gördüğünüzü öğrenin! Eğer 39'dan fazla görüyorsanız algılarınız çok açık! İşte renk testi...

Renk algınızı ölçmek için yapılan bu testte, kaç farklı renk görebildiğinizi keşfedin. İşte sonuçların bir değerlendirmesi:

RENK PALETİ TESTİ SONUÇLARI

11-mor4.webp

  • 20’den az renk görenler: Prof. Diana Derval'in açıklamalarına göre, literatürde "Dikromat" olarak adlandırılan bu kişiler çift renk algısına sahiptir, yani bir tür renk körlüğüne işaret edebilir. Bu durumu paylaşan insanların siyah, bej ve mavi renklere yönelme eğiliminde oldukları belirlenmiştir.

  • 20 ile 32 arasında renk görenler: Trichromat adı verilen üç ana renk algısına sahipsiniz: Mor/Mavi, Yeşil ve Kırmızı. Nüfusun yarısı bu kategoriye dahildir. Ayrıca, Trichromat'ların ilginç renklere karşı duyarlılık gösterdiği ifade ediliyor.

  • 32 ile 39 arasında renk görenler: Eğer bu aralıkta renk görüyorsanız, iyi bir Tetrachromat'sınız! Dört ana renk algısına sahip olan bu kişilerin genellikle sarı renge karşı hassasiyeti olduğu ve sarı giymeyi tercih etmedikleri belirtilmiştir. Dünya nüfusunun %25'i Tetrachromat kategorisine girer.

  • 39 renk ve daha fazlasını görenler: Prof. Diana Derval, testte 39 farklı renk olduğunu belirtse de, büyük olasılıkla bu renklerden yaklaşık 35'i bilgisayar ekranında görüntülenebilmektedir. Eğer 35'in üzerinde renk gördüyseniz, renk algılarınız çok açık!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN