Renkli evleriyle meşhur yerde durup fotoğraf çekmek artık yasak! 8 bin TL para cezasını öderseniz çekebilirsiniz

Renkli evleriyle meşhur yerde durup fotoğraf çekmek artık yasak! 8 bin TL para cezasını öderseniz çekebilirsiniz

Kurallar ve yasaklar toplumların ahenk içerisinde, birbirlerinin alanını ihlal etmeden, daha rahat ve güvende yaşamalarını sağlıyor. Ancak bazı toplumlarda koyulan öyle yasaklar var ki şaşkınlık uyandırıyor. İşte, dünyanın ilginç yasakları...

Dünyanın bazı turistik bölgelerde 2023 yılında turist yoğunluğunu önlemek için çeşitli önlemler aldı. ruvaziyer gemilerinin sınırlandırılması, turist vergilerinin artırılması ve ziyaretçi sayılarının sınırlandırılması gibi alınan tedbirler zaman zaman tartışma konusu oldu. Bazı önlemler ise yetkililerin ve bölge sakinlerinin ezber bozan düşünceleri nedeniyle dünyada yankı uyandırdı.

DÜNYADAKİ İLGİNÇ YASAKLAR

PORTEKİZ'DE MÜZİĞE 36 BİN EURO CEZA

Portekiz plajlarında yüksek sesle müzik çalmak, 36 bin euroya varan para cezalarına neden oldu. Yerli halkı ve turistleri rahatsız eden taşınabilir hoparlörlerden müzik yayını, Portekiz Ulusal Denizcilik Kurumu (AMN) tarafından yasaklandı. AMN'nin plaj talimatı ayrıca belirlenen alanlar dışında top oynamayı, kamp alanları dışında kamp yapmayı ve ateş yakmayı da yasaklıyor.

SARDİNYA PLAJLARINDA HAVLU YASAĞI

Bu sene artan turist akınıyla birlikte İtalya'nın Sardinya plajlarında yetkililer ziyaretçi sayısına ve geçirdikleri vakitlere sınırlama getirdi. Pelosa Plajı, havlu yasağıyla beraber güneşlenenlerin daha az kum tutan matları yanlarına getirmelerini zorunlu kıldı. Spiaggia Rosa Plajı, 2023 yılında turistler için 'yasak bölge' olmaya devam etti. Kumsalda yürüyenlere 500 euro (16 bin 400 TL), kum çalarken yakalananlara ise 3 bin 500 euroya (114 bin 800 TL) kadar para cezası uygulandı.

SEVILLA'DA İÇ ÇAMAŞIRI YASAĞI

İspanya'nın Sevilla kenti bu yıl çıkaracakları yasa ile toplum içinde 'müstehcen davranışların' engelleneceğini duyurdu. Yetkililer, kamusal alanda iç çamaşırı giyilmesine ve cinsiyetçi mesajlar içeren kıyafetlere yasak getirdi.

PORTOFINO'DA SELFIE ÇEKMEK YASAK

T24'te yer alan habere göre, İtalya'nın sahil kasabalarından Portofino, bir süredir turistlerin ilgi odağı haline geldi ve yerel halk bu durumdan rahatsız. Selfie çeken, yolları ve patikaları tıkayan ziyaretçi akınını durdurmak için Portofino Belediye Başkanı, yaz aylarında geçerli olacak şekilde 'bekleme yasağı' bölgeleri oluşturdu. 10.30 ile 18.00 saatleri arası rıhtımda uzun süreler boyunca beklerken yakalananlar 270 euro (8 bin 855 TL) para cezasına çarptırıldı.

İSPANYA SAHİLLERİNDE SAHTE UYARI LEVHALARI

Turistleri bölgeden uzak tutmak için Mallorca'daki plajlara sahte uyarı levhaları asıldı. Bazı levhalarda 'tehlikeli denizanası', 'düşen kayalar' veya kanalizasyonla kirlenen deniz suyu hakkında uyarılarda bulunuldu.

Bazı levhalar ise plajın kapalı olduğunu belirterek 'yüzmek yasaktır' uyarısı veriyor. Ancak bu uyarıların altında Katalanca yazılmış birkaç küçük satırlık metin, bölge sakinlerine bu uyarıların gerçek olmadığını gösteriyor. Levhaların altında sorunun kaya düşmesi değil 'kitle turizmi' olduğu ya da plajın 'yabancılar' ve denizanaları dışında halka açık olduğunu belirten küçük notlar yazıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN