Resimde 3 gizli insan yüzü var! En zekiler bile bulamadı... 9 saniyede bulanların IQ'su 140 çıkıyor

Resimde 3 gizli insan yüzü var! En zekiler bile bulamadı... 9 saniyede bulanların IQ'su 140 çıkıyor

Burada büyük burunlu bir adamın siyah beyaz çizimi var. Ancak bu görüntüde gizlenmiş üç yüz de var. Hepsini 9 saniye veya daha kısa sürede tespit edebilir misiniz? Keskin bir zihniniz ve ayrıntılara yönelik iyi bir gözünüz olup olmadığını kontrol edin...

Bazı optik illüzyonlar algımızı ve problem çözme becerilerimizi zorlamak için tasarlanmıştır. Örneğin, bazı optik yanılsamalar gizli nesneleri veya desenleri tanımlamamızı veya bulmacaları çözmemizi gerektirir.

Araştırmalar, yüksek IQ'ya sahip kişilerin optik illüzyonları çözmede daha iyi olduklarını göstermiştir. Bunun nedeni, daha yüksek IQ'ya sahip kişilerin görsel bilgiyi işlemede ve kalıpların dışında düşünmede daha iyi olmasıdır.

1-003.jpg

9 SANİYEDE 3 GİZLİ YÜZÜ TESPİT EDEBİLİR MİSİNİZ?

Burada büyük burunlu bir adamın siyah beyaz çizimi var. Adam sola dönük ve sakallı. Göreviniz bu optik insan görüntüsünde gizlenmiş üç yüzü bulmaktır. Hepsini 9 saniye veya daha kısa sürede tespit edebilir misiniz?

Optik yanılsama zorludur çünkü yüzler iyi gizlenmiştir. Yüzlerin gerçekçi bir şekilde çizilmemesi nedeniyle de zordur. Görüntüyü dikkatlice tarayın ve olağandışı desen veya şekiller olup olmadığına bakın. Mantık ve muhakeme becerilerinizi kullanın.

GİZLİ YÜZLERİ GÖRDÜN MÜ?

Görüntüdeki üç gizli yüzü de fark edebilen kişiler genellikle zekidir ve iyi problem çözme becerilerine sahiptir. Ayrıca ayrıntılara dikkat edebilir ve kalıpların dışında düşünebilirler. Resimdeki 3 gizli yüzü buldun mu?

OPTİK YANILSAMA CEVABI

Resimdeki üç gizli yüzü de fark edebildiyseniz tebrikler! Keskin bir zihniniz ve ayrıntılara yönelik iyi bir gözünüz var. Üç yüzü de gördün mü? Hala arıyorsanız, kesinlikle yalnız değilsiniz. Cevap için aşağıya bakın.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN