Saat kulesi resmindeki hatayı 7 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor! Ne kadar zekisin?

Saat kulesi resmindeki hatayı 7 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor! Ne kadar zekisin?

Hatayı bulun: Saat kulesi resmi bir hata içeriyor ve yalnızca çok dikkatli kişiler hatayı 7 saniye içinde bulabilecekler. Onlardan biri misin? Öğrenmek için bu mücadeleyi deneyin.

Hatayı bulma etkinliği, kasıtlı bir hatanın olduğu bir resim sunar, okuyucunun görevi resimdeki hatayı tespit etmek ve bulmacayı çözmektir. Bu meydan okumayı daha eğlenceli ve rekabetçi hale getirmek, nesneyi belirli bir süre içinde tanımlamanın kriteridir.

Bu tür meydan okumalar görsel korteksi uyarır ve beynin sağ ve sol yarıkürelerini harekete geçirerek gözlem becerilerini, dikkat süresini, yaratıcılığı ve eleştirel düşünmeyi artırır. Bu tür zorlukların düzenli olarak uygulanması, yetişkinlerde bilişsel gerilemeyi önlemede oldukça faydalı olabilir. Çok dikkatli misin? Hadi bulalım.

1-003.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ HATAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan resim, iki yanında iki saat bulunan bir saat kulesinin yer aldığı bir batan güneş manzarasını göstermektedir. Resimde bir yanlışlık var ve sizin göreviniz 7 saniyede resimdeki o hatayı bulmak.

Resmi dikkatlice izleyin ve süre sınırı içinde hatayı bulup bulamayacağınıza bakın. Bu tür meydan okumalar, sorunu çözmek için analitik ve mantıksal düşüncenizi kullanarak beyninize dengeli bir çalışma sağlar.

GİZLİ HATAYI BULDUN MU?

Bu tür zorlukları çözmenin anahtarı dikkat, sağduyu ve ayrıntılar için mükemmel bir bakış açısıdır. Son derece dikkatli kişiler, resimdeki hatayı diğerlerinden daha hızlı fark edebilir. Acele edin, zaman bitiyor.

Görüntüye tekrar odaklanın ve hatayı hızlı bir şekilde tanımlayıp tanımlayamayacağınıza bakın. Hatayı bulabildiniz mi?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Görüntü, batan bir güneşi gösteriyor, yani akşam vakti, ancak saatler zamanı saat 2 olarak gösteriyor ki bu yanlış. Yani resimdeki hata saatlerle ilgili.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN