Sadece en zeki insanların %5'inin çözebileceği bulmaca: 12 saniye içinde resimdeki solak kişinin kim olduğunu bulabilir misin?

Sadece en zeki insanların %5'inin çözebileceği bulmaca: 12 saniye içinde resimdeki solak kişinin kim olduğunu bulabilir misin?

IQ testi zeka: Bu akıl bulmacasında, resimdeki solak kişinin kim olduğunu belirlemeye çalışın. Sadece yüksek IQ'ya sahip insanlar 12 saniye içinde solakları görebilir! Hangisinin solak kişi olduğunu tespit edebilir misin?

Bu zeka oyunu, soruna bakarken verdiğiniz karara dayalı olarak zeka seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır. Bu IQ testi, Zeka Bölümünüzü öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Bu beyin bulmacalarını çözerken, problemi taramanız ve mantıksal akıl yürütme becerilerini kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zeka oyunları, bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünme ile çözüldüğü için basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Çözüme ulaşmak için biraz farklı düşünmeniz gerekiyor çünkü cevap hemen önünüzde olmayacak. Bu yüzden, resimde günlük işlerini yapan beş kişi arasında solakları belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

1-003.jpg

RESİMDE KİMİN SOLAK OLDUĞUNU 12 SANİYE İÇİNDE GÖREBİLİYOR MUSUNUZ?

Yukarıdaki resimde, eylemlerine ve durumlarına göre beş kişiden kimin solak olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Bulmacada, beş kişinin tamamı farklı görevler gerçekleştiriyor. Sağ elini kullanan kişi görevi sağ eliyle, sol elini kullanan kişi ise sol eliyle gerçekleştirecektir.

Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

ZEKA BULMACASI CEVABI

Resimdeki beş kişinin hareketlerine dikkatlice bakarsanız solak kişiyi tespit edebilirsiniz. Ayrıca solak kişinin asıl görevini sağ eliyle değil sol eliyle yapacağını unutmayın. Öyleyse, beş kişiden solak olan kim olduğunu belirleyelim:

Çekici çiviye vuran kişi sağ elini kullanıyor.
Bir odun kesmek için testere kullanan kişi sağ elini kullanıyor.
Masanın üzerine kağıt yazan kişi sağ elini kullanıyor.
Resme tıklayan kişi iki elini de kullanıyor ancak tıklama düğmesine sağ eliyle basıyor.
Masadaki içkileri servis eden garson , tepsiyi sağ elinde taşırken, yemeği sol eliyle servis edecek. Yani, garson kesinlikle solak.

Yani, bu zihinsel sınavın cevabı "garson" solak bir insandır. Solaklar için sağ elleriyle tepsi tutmak ve sol elleriyle yemek ve içecek servisi yapmak daha kolaydır. Böylece sol elleri çalışır ve sağ el statiktir.

2-003.jpg

Yukarıdaki zeka oyunu zeka ve gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak, cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz kesinlikle tatmin olacaksınız. Bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN