Sağlıklı besleniyorum ama belim incelmiyor diyenler dikkat! Bu 5 ürün belinizi kalınlaştırıyor

Sağlıklı besleniyorum ama belim incelmiyor diyenler dikkat! Bu 5 ürün belinizi kalınlaştırıyor

Sağlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan kişilerim farkında olmadan yaptığı o hatalar bel kalınlaşmasına neden oluyor. Ne yaparsam yapayım incelemiyorum diyenlerin dikkat etmesi gereken o hataları sizlerle paylaşıyoruz. İşte bel çevresini genişleten 5 kahvaltı alışkanlığı…

Kalori hesabı yaparak kilo vermeye çalışan kişilerim farkında olmadan yaptığı hatalar kilo alımına neden olmaktadır. Bundan bir şey olmaz diyerek sağlıklı olduğunu düşündüğümüz o yöntemler aslında bel çevresinin kalınlaşmasına neden oluyor. İşte bel çevresini genişleten 5 kahvaltı alışkanlığı…

KAHVE İÇECEKLERİ

Sabah olsun da kahve içeyim diye bekleyen kişiler çok büyük bir yanlış ile güne başlıyor. Fincanın içerisinde bulunan besinlerin neler olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Kahvenizi nerede içerseniz için içerisine ağır krema ve yapay tatlandırıcılar giriyorsa boşuna kalori alıyorsunuz demektir. Uzman diyetisyenler tarafından yapılan açıklamalar kapsamında kahvelerin içerisinde kullanılan ağır krema ve suni tatlandırıcıların kilo alımına ve abdominal obeziteye dönüştüğünü belirtiyor. Bu ürünlerin içerisinde yüksek kalorili besinler olması ile birlikte besin değerlerinin de oldukça düşük olduğu görülmektedir.

kahve-cesit.jpg


Ancak içtiğiniz kahve içeriğine dikkat ederek düzgün bir kalori alım sağlayabilirsiniz. Uzman diyetisyen tarafından yapılan açıklama kapsamında kahvenin kalorisiz olduğu ve içerisinde antioksidanlar ile birlikte diyabeti önleyen vitaminlerin olduğu da belirtildi. Depresyonu ve kilo alımını önlemeye yardımcı besinler olduğunu belirten uzman diyetisyen kremasız tüketilen kahvelerin vücut için oldukça yararlı olduğunu vurguladı. Süt ya da krema olmadan kahve tüketemeyen kişilerin ise badem sütü veya yağsız süt tercih ederek fazla kaloriden kaçması gerektiği aktarıldı. Canınız tatlı istediğinde ise kahvenizin içerisine tarçın ekleyerek tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

ÇÖREKLER

Kahvaltıda çörek, kruvasan ve kek gibi yüksek oranda doymuş yağ içeren ürünleri tüketen kişiler de fazladan kalori alımı yaparak bel kalınlaşmasını destekleyebiliyor. Rafine karbonhidrat dolu olan bu ürünler karın yağlarını destekleyerek ekstra kilo almanıza neden olacaktır. Özellikle dışarıda kahvaltı yapmak ve öğün içerisinde hamur işlerine yer vermek ilave şeker alımına neden oluyor. Bu nedenle kahvaltı alışkanlığımızı eve taşımaya ya da ev yapımı ürünler ile birlikte muz gibi meyvelerle sağlıklı içerikler üretmeye çalışınız.

kruvasan.jpg

YULAF EZMESİ

Diyet listelerinin baş tacı olan yulaf ezmesi ise farkında olmadan tüketildiğinde bir kalori bombasına dönüşüyor. İçerisinde bulunan yüksek lif oranı ile oldukça doyurucu bir besin olan yulaf ezmesinde porsiyon kontrolü yapmak oldukça önemlidir. Yulaf ezmesi içerisine kuru üzüm veya muz gibi meyveler ile birlikte kahverengi şeker eklenmektedir. Bunlar doygun yağ olsa bile birkaç saat içerisinde 500 kaloriden fazla düz karbonhidrat alımına dönüşmektedir. İnsülin dalgalanmasına neden olan bu beslenme alışkanlığı göbek çevresinde de kilo alımına neden oluyor.

yulaf-lapasi.jpg

Bu nedenle yulaf tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz gerekiyor. Yulaf tüketirken bir buçuk porsiyon yaklaşık 3/4 fincan kadar yulaf tüketimi yapmanız gerekmektedir. Kalori yüklemesinin önüne geçmek için de yarım muz ve yumurta gibi protein kaynaklı besinler ile karbonhidrat alımını azaltabilirsiniz.
misir-gevregi-yemek.jpg

MISIR GEVREĞİ

Kolay ve pratik bir kahvaltılık olarak görülen mısır gevrekleri de bel kalınlaşmasına neden oluyor. Ne kadar sağlıklı görünse de bu tahılların içerisinde ilave şeker ve rafine karbonhidrat bulunmaktadır. İçerisinde bulunan şeker iç organların yağ dokusundaki artış ile ilişkilendirildiğinde bel çevresinde kalınlaşmaya neden oluyor. Bu nedenle içerisinde ilave şeker veya yapay tatlandırıcı olmayan tahılları tercih ediniz.

omlet.jpg

OMLET

Sağlıklı besinler arasında yer alan yumurta tek başına tüketildiğinde kilo vermek için mükemmel bir kahvaltı seçeneğidir. Yumurta tokluk ölçeğinde üst sıralarda yer alırken iyi bir protein kaynağı olarak görülmektedir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra içerisinde bulunan Kolin ve D vitamini ile de oldukça besleyici bir kaynaktır. Ancak yumurta tüketirken yapılan bazı hatalar fazla kalori olarak vücuda dönüyor. Tereyağı ve sıvı yağ gibi ürünlerin içerisine girmesi ile birlikte yumurtadan alınan besin değeri de azalmış oluyor. Fazla yağ alımından kurtulmak için bir sprey şişesi içerisine koyduğunuz yağ ile tavayı hafifçe yağlamanız yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN