Sararan yastıklara 2 malzemeli çözüm! Yapması da çok kolay! Karıştır ve uygula, ilk günkü haline dönsün

Sararan yastıklara 2 malzemeli çözüm! Yapması da çok kolay! Karıştır ve uygula, ilk günkü haline dönsün

Beyaz yastık ve çarşafların üzerinde yer alan istenmeyen lekelere 2 malzemeli çözüm geldi. Bu yöntemi uygulayan sararmış yastıklara elveda diyor. İşte sararmış yastıkların kolay çözümü…

Kullanılan yastıklar ve çarşaflar zaman içerisinde sararabiliyor. Bunun yanı sıra uzun süre kullanılmayan ürünlerde zaman içerisinde durduğu yerde sararmaktadır. Ter, ağızdan akan su derken yastıklarda ve çarşaflarda oluşan istenmeyen lekelere yalnızca iki malzeme ile çözüm bulabilirsiniz. İşte sararmış yastıkların kolay çözümü…

OKSİJEN BAZLI AĞARTICI

Yastıkları ilk günkü haline dönüştürmek için oksijen bazlı ağartıcılar ve beyazlatıcılardan yararlanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri kimyasal kullanımının doğru oranda olmasıdır. Yastıkları kimyasal malzeme ile temizledikten sonra güneş ışığına bırakarak kurumasını sağlayınız. Güneş ışığının doğal beyazlatıcı etkisi çamaşırlar üzerinde önemli bir göreve sahiptir. Bunun yanı sıra yastık ve çarşaflarınızı da ara ara havalandırmayı unutmayınız.

yastik-beyazlatmak.jpg

SİRKE VE OKSİJENLİ SU

Yastık üzerinde bulunan sarı lekeleri gidermenin bir başka yöntemi ise sirke ve oksijenli su karışımıdır. Bir kabın içerisine karışımı döktükten sonra yastığınızı bu suya batırınız. Daha sonra taşmayacak miktarda su ilave ederek en az 2-3 saat bekletmeniz gerekiyor.

Sararan yastıklardan kurtulmak için sodyum karbonat kullanmakta etkili bir çözümdür. Yıkama talimatlarına uygun olarak işlemi gerçekleştirdikten sonra güneşte veya havada kurutarak eski görünümünü sağlayabilirsiniz. Eğer yastıklarınızın kumaşı dayanıklı ise bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Ancak kontrollü ve aşırıya kaçmamak önemli bir detaydır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN